fbpx

מתכונים ואורח חיים בריא

גבינה פטה שום-שמיר טבעונית

בניגוד לעבר שלא היתה מודעות לתופעה הזו, שלהרבה אנשים יש אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב), היום יש כ"כ הרבה ידע, רעיונות ופתרונות קולינריים יצירתיים. אחד מהם זה ליצור גבינה שתהיה על בסיס חלבון אחר, חלבון מהצומח, פיתרון טוב

להמשך קריאה »

סיגר-בורקס בשר אפוי ללא גלוטן

הסיגרים בשר החריפים שמוגשים בחתונות ואירועים, והאהובים על כ"כ הרבה אנשים (וואו אני הרוסה עליהם), עברו אצלי שדרוג בריאותי וטוויסט: השארתי את הבשר, אבל הוצאתי מהם את הטיגון, שמזיק לגוף ומכניס בו רעלים מיותרים, והגלוטן שיוצר רגישויות רבות

להמשך קריאה »

אורז מלא עשיר בירקות שורש ועשבי תיבול

"אורז מלא" או "אורז חום" הוא זה שהסירו ממנו רק את הקליפה החיצונית הלא אכילה. עדיין הוא מכיל סובין ונבט, שעשירים מאוד מבחינה תזונתית. האורז המלא הוא אחד המזונות היותר בריאים שאפשר לצרוך.  סובין האורז המלא מכיל פיטוכימיקלים,

להמשך קריאה »

חיתוכיות שקדים ללא קמח

זמן הכנה: 10 דקות+30-40 דקות אפיה כלי אפייה: תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. חומרים: 1 ביצה טרופה היטב 1 כוס חמאת שקדים 2 כפות תמצית וניל 3/4 כוס סוכר קוקוס 1 כפית אבקת אפיה 1/4 כוס מקלות

להמשך קריאה »

נשנושי כרובית פריכים בתנור

כרובית זה מאכל ילדות אחד האהובים עלי, במיוחד כמו שאבי ז"ל היה מכין לנו, נשנושי כרובית מטוגנים, שתוך כדי הטיגון כבר מה שהוכן היה מתחסל מהר. לקחתי את המתכון לגרסה היותר בריאה שלו, ולא פחות טעימה. הכרובית שייכת

להמשך קריאה »

מרק ערמונים ופטריות שמפיניון לימי החורף הקרים

מרק ערמונים ופטריות עשיר בטעמים, קרמי וסמיך המזכיר נינוחות מרחובות אירופה, בעיקר צרפת ואיטליה, בימי החורף המושלגים. האתגר בהכנה הוא קלייתם. אם אין לכם את הסבלנות להתעסק איתם (וזה לא פשוט…) תיקנו בואקום. תופתעו, אבל הערמונים שייכים לקבוצת

להמשך קריאה »

עוגת קראמבל תפוחים טבעונית

היחודיות של העוגה הזו שאין בה ביצים, לכן מתאימה לטבעוניים, וגם מתאימה לשומרי בריאות,  כי יש בה במקום קמח לבן, קמח כוסמין וקוואקר, שהערכים התזונתיים שלהם גבוהים יותר ממנו, ואין את הנזק לגוף שיש בקמח לבן, וכן שימוש

להמשך קריאה »

לביבות צ'יפס בטטה אפויות

"אימי עשתה לביבה לי לביבה חמה ומתוקה" ואני מוסיפה גם אפויה ובריאה ועדיין עם טעם משגע. מתכון הפטנט הזה מ 3 רכיבים בלבד! למעשה הוא שילוב של לביבה רכה ומתוקה עם הקראנצ'יות של צ'יפס בטטה בשל שיטת הגירוד

להמשך קריאה »

משקה קקאו קרמי וקר ללא חלב

"אדון שוקו הולך לבקר חבר שלו, אדון שוקו אחר. הוא מצחצח נעליו, מסרק שערו, והולך עם מקל ומגבעת". מי לא מכיר את השיר החמוד הזה של אריק איינשטיין ומי לא אוהב שוקו קר בקיץ חם עם קוביות קרח?

להמשך קריאה »

פשטידת קייל ותרד

פשטידות הן מאכל שכיף לאכול כל השנה, ולא רק בחגים, והן גם קלות על הקיבה, כי אין להן בצק כמו הקישים, ובמיוחד אם מכינים אותם עם רכיבים כמה שיותר בריאים. קבלו פשטידה עם 2 ״מלכים״ של העלים הירוקים,

להמשך קריאה »

קציצות עוף עם טחינה במינימום שמן

הרבה פעמים אנחנו אוהבים לטגן קציצות עוף או בשר עם הרבה שמן, שמאד מזיק לגוף בצורת השימוש הזו של טיגון. לכן היום אראה לכם שתי שיטות לקציצות עוף, מהירות, טעימות ועם מינימום שמן. חומרים: חצי קילו חזה עוף

להמשך קריאה »

איספנחי-ממרח תרד גיאורגי פיקנטי

המטבח הגאורגי מגוון בטעמיו ויש בו הרבה אוכל "מנחם" וטעים מאד. הרבה מהמאכלים מבוססים על בצקים וגבינות, אבל בחרתי עבורכם, דווקא את אחד מהמאכלים היותר בריאים שלו, שמבוסס בעיקר על עשבי תיבול ואגוזי מלך, שגם מאפיינים מאד את

להמשך קריאה »

אוזני המן פריכות במילוי טחינה ופרג

לכבוד פורים המתקרב ובא,   רוצה לדאוג גם לכם שוחרי הבריאות, שרוצים להנות ממטעמי החג, בלי נקיפות מצפון של כמה נזק אנחנו מכניסים לגוף, ולשתף אותכם במתכון לאוזני המן, ממולאים במלית עם טוויסט בריאותי, ועם מינימום נזקים בריאותיים

להמשך קריאה »

חטיפי תמרים טבעיים ב 10 דקות

התמרים הם אחד מהפירות היבשים שלא מוסיפים להם סוכר וחומרים כימיים שונים, והם עשירים במינרלים, סיבים תזונתיים, ומכילים נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים, המסייעים ומגנים מפני מחלות לב וכלי דם. חטיפי תמרים מגיעים הרבה פעמים בצורה של כדורים. במתכון

להמשך קריאה »

אורז מלא הפתעות לכבוד ט"ו בשבט

ט"ו בשבט הוא החג של הפירות היבשים, הממלאים את כל הסופרמרקטים והמרכולים בצבעים ססגוניים. יש לדעת לבחור את הפירות היבשים האורגניים שאין בהם תוספת גופרית דו חמצנית, שמוסיפים להם ומזיקה לבריאות, וגורמת לתופעות לוואי שונות, כגון אלרגיות, קשיי

להמשך קריאה »

קציצות ברוקולי וקינואה

קציצות עשירות בנוגדי חמצון המגינים על הגוף מפני מחלות ודלקות, וכן עם רמה גבוהה של חלבון שמספקת הקינואה.   זמן הכנה: כ- 45 דקות עד שעה.   חומרים ל 33 קציצות (אם לא נחטפו בארוחת הערב אפשר להקפיא): 

להמשך קריאה »

הכמות או האיכות?

רוצה לשאול אותכם חברים, מה לדעתכם יותר חשוב, הכמות או האיכות? מכירים את ההתלבטות הזו שאף מתחרזת כ"כ יפה? אני רוצה לקשור את השאלה הזו איתכם לנושא של תזונה בריאה, למרות שאני חושבת שזה רלוונטי להרבה תחומים אחרים

להמשך קריאה »

לביבות בטטה לחנוכה ללא נקיפות מצפון

לכבוד החג אני רוצה לשתף אותכם במתכון של "בלי נקיפות מצפון", שעשוי מבטטה במקום תפוחי אדמה. הבטטה השייכת למשפחת הכתומים, המחזקים את מערכת החיסון, בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מתפוח האדמה, והאמת גם מתוקה, אז לגמרי מסתדר עם

להמשך קריאה »

פסטה עם קרם אבוקדו ובזיליקום

פסטה היא מזון פופולרי ואהוב, אבל הינה מזון מעובד, לא עם הרבה ערך תזונתי, במיוחד כשהיא מקמח לבן, שאז גם גורמת לחלק מהאנשים תופעות לוואי שונות, אלרגיות ונפיחות בבטן. אם בכל זאת חשקה נפשיכם בפסטה, וקשה בלעדיה, יש

להמשך קריאה »

כל הסיבות לאכול ירקות שורש

החורף הביא איתו למטבח שלנו את ירקות השורש, השייכים לעמילנים. הכירו את המשפחה הזו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, קולורבי, צנון, גזר. השורשים גדלים ומתפתחים באדמה, וכיוון שדרך הטבע היא לאגור אנרגיה בצמחים, האנרגיה שנאגרת היא בכמות גדולה

להמשך קריאה »

מרק עדשים אדומות וגריסי פנינה חורפי ו"מנחם"

מרק חורפי ו"מנחם", מרק עדשים אדומות וגריסי פנינה, שני רכיבים שגורמים לשובע,ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים, שמאד מתאים גם לסכרתיים בשל הערך הגליקמי הנמוך, שיש לגריסי הפנינה, וגם לעדשים.   העדשים קלות לעיכול, וגריסי הפנינה, שבשל טעמם הניטרלי, מתאימים

להמשך קריאה »

לחם טחינה ללא גלוטן ב 10 דקות

כדי להתמיד בתזונה בריאה צריך להכין אוכל 1.בריא (כי חשוב לי לשמור על הבריאות, ולהימנע ממחלות) 2.טעים (לא אוכלת כשלא טעים לי!) 3. ומהיר (אני אישה עסוקה עם הרבה משימות ביומיום של בית ועסק) וזה כ"כ פשוט. מה,

להמשך קריאה »

מרק בצל

לא יודעת מה איתכם, אבל תמיד כשקצת מתחיל להיות מעונן, וגם מגיע היורה, כמו שהגיע שבוע שעבר לירושלים, עולה לי החשק לאיזה מרק טוב וחם, עוברים לי בראש רשימת כל המרקים האהובים עלי, שאני מתכננת לעשות החורף הזה.

להמשך קריאה »

פשטידת בטטות ובצל

החורף כבר כאן, וזה הזמן להתחיל להשתמש בכל הירקות הכתומים המכילים בטה קרוטן, המחזק את מערכת החיסון. הבטטה היא ירק נפלא, המכילה לא רק בטה קרוטן, אלא גם אשלגן, ויטימני B החיוניים לשמירת העיניים, הלב ומערכת החיסון. אז

להמשך קריאה »

צ'יפס ירקות שורש פריך

אם כבר נשנושים לכם או לילדים, לפחות שיהיו בריאים!   השנה הלא נורמלית הזו שגורמת לנו להיות מרותקים בבית לכ"כ הרבה זמן, ממש אפשר לכנות אותה, לפחות אצל חלקנו, גם כ"שנת הנשנושים והחטיפים".   החטיפים התעשייתיים ובתוכם הצ'יפס

להמשך קריאה »

מאפינס ירקות חגיגי בצורת שושנים

לכבוד חג הסוכות הקרב ובא, כשאחת המצוות בו היא שמחה, אנו רוצים שולחן שמח ומעניין בסוכה, ולכן במקום עוד פשטידה מלבנית סטנדרטית, אנו יכולים ליצור אותה במנות של מאפינס בצורה יפה של שושנים או כל צורה אחרת מעניינת,

להמשך קריאה »
דילוג לתוכן