fbpx

איספנחי-ממרח תרד גיאורגי פיקנטי

המטבח הגאורגי מגוון בטעמיו ויש בו הרבה אוכל "מנחם" וטעים מאד.
הרבה מהמאכלים מבוססים על בצקים וגבינות,
אבל בחרתי עבורכם,
דווקא את אחד מהמאכלים היותר בריאים שלו,
שמבוסס בעיקר על עשבי תיבול ואגוזי מלך,
שגם מאפיינים מאד את המטבח הגאורגי,
ושמו איספנחי.
אז מה זה בכלל?
האיספנחי הוא ממרח שמבוסס בעיקר על תרד והרבה אגוזי מלך,
והוא בסיס להרבה מאכלים אחרים במטבח הגאורגי כמו סלטים או עוף:
למשל שמים אותו על חציל קלוי או על עוף שבושל במים ופורק לחתיכות ומעליהן שמים את הממרח.

חומרים (גודל של קופסה בינונית) : 

800 גרם עלי תרד טריים או חבילה של תרד קפוא (אם אין, אפשר להשתמש בעלי מנגולד ללא הגזע הלבן)

צרור כוסברה

חצי צרור שמיר

שיניים קלופות מראש שום שלם או פחות למי שזה דומיננטי מידי

1.5 כוס אגוזי מלך גרוסים דק

3 כפות לימון

חצי כפית מלח

פלפל שאטה טחון יבש לפי הטעם-לא חובה אם לא רוצים חריף

1 פלפל ירוק חריף-לא חובה אם לא רוצים חריף

אופן ההכנה:

  1. אם משתמשים באגוזי מלך שלמים, לטחון אותם לגריסים קטנים במעבד מזון ולשים בצד.
  2. לחלוט את התרד הטרי במים רותחים כמה דקות, ומיד לשים אותם במים קרים ולסחוט היטב, ואם זה תרד קפוא להפשיר ולסחוט.
  3. לטחון במעבד מזון ביחד את התרד, השמיר, הכוסברה, הפלפל הירוק החריף, ושיני שום קלופות מראש שום שלם ולשים בקערה.
  4. להוסיף לקערה את הפלפל שאטה, האגוזים, ולתבל בלימון ובמלח.
  5. מומלץ: למי שמעוניין בממרח יותר עיסתי, כי בעיני יותר טעים, להוסיף עוד אגוזים טחונים.
  6. לקישוט: לפזר גרגירי רימון כשהפרי בעונה או אגוזי פקאן שבורים.

הצעת הגשה: עם קרקרים מחומוס או חיטה מלאה.

בהנאה ולבריאות,

שלכם,

ורד

דילוג לתוכן