fbpx

איזה תחליף לחלב כדאי לכם לשתות עם הקפה?

רוצים להפחית או להימנע מהחלב שאתם שותים עם הקפה ולהשתמש בתחליף?
(דבר שמומלץ לעשות….) ותחליפים יש בשפע היום.
 
במקום הראשון: משקה הסויה העמיד (ללא סוכר כמובן).
הוא הטוב ביותר מבחינת ערכי התזונה שלו לגוף,
כי בנוסף לפחמימות הוא גם עשיר בחלבון מלא.
משקה סויה מכיל חלבונים בכמות זהה לחלב מהחי,
ולכן הוא נחשב למשקה הכי מומלץ – כמובן, ללא סוכר ותוספים.
 
אם אתם לא יכולים לשתות או אוהבים את משקה הסויה, תקנו תחליפים,
שגם אם אין בהם חומרי הזנה משמעותים לגוף,
לפחות שיהיו עם מינימום נזקים.
לכן כשאתם בודקים את רשימת הרכיבים, תוודאו שהיא קצרה, שיהיו מוכרים לכם, וכמובן ללא סוכר.
בקיצור כמה שיותר פשוט וקרוב לטבע.
אל דאגה, רוב המשקאות האלה הם ללא סוכר ויש להם מתיקות טבעית כתוצאה מהדגנים שבהם או תוספת כלשהי ששמו.
 
מה לא כדאי ?
♦️ חלק מהסוגים מועשרים בוויטמינים ומינרלים, ויחד איתם מגיעים גם תוספי המזון. "מועשר בסידן", למשל, פירושו גם תוספת מלח וחומרים מייצבים.
 
♦️ בחלב אורז בעיקר אורז מלא, יש ארסן, וחשיפה אליו קשורה לסוגי סרטן רבים (עור, כליות, ריאות ועוד) וגם להפרעות בתפקודים נוירולוגיים, לבביים, של מערכת העיכול ועוד.
ילדים שנחשפו לארסן באופן מהותי נטו לפתח יותר סרטן ומחלות ריאה בהמשך חייהם. בשנת 2016 יצאה הנחיה מארגון רופאי הילדים האירופאי ESPGHAN לצמצם את השימוש במוצרי אורז בילדים, מחשש לחשיפה מוגברת לארסן. לכן נימנע מלתת אותו לילדים.
 
אני אישית אוהבת את טעם השקדים ואוהבת להוסיף למשקאות שלי החמים משקה שקדים ללא סוכר של חברת ויטה סי,
 
ובימים שיש לי זמן להשקיע אני מכינה לעצמי משקה שקדים בבית.
והנה המתכון:
1 כוס שקדים
2 כוסות מים
1-2 כפות סילאן תמרים טבעי ללא סוכר
קורט מלח
1-2 טיפות תמצית וניל
 
איך מכינים?
יש שתי אופציות להפקת המשקה:
1. אם יש לכם מכונת מיצים קשים אז אין צורך להשרות את השקדים, אלא טוחנים אותם ומוסיפים את המים תוך כדי הפעלת המכונה, ולאחר מכן מערבבים את שאר החומרים עם המשקה שקדים שיוצא.
2. הכנה בבלנדר:
????משרים את השקדים לפחות ל 6 שעות או יותר ואז קולפים.
אם אין לכם זמן לקלוף אפשר להשתמש בשקדים שלמים מולבנים שהשרתם אותם, אם כי הטבעיים יותר מומלצים.
 
???? שמים את השקדים הקלופים בבלנדר ואת שאר החומרים וטחנים למשקה חלק ואחיד. מי שמעוניין במשקה נקי, צריך לסנן עם בד חיתול. אני אישית אוהבת לשתות עם חתיכות השקדים, זה גם טעים, וגם עם רכיבי תזונה נוספים.
 
???? לאחסן בבקבוק או צנצנת זכוכית אטומים במקרר ל 2-3 ימים בערך.
לנער היטב לפני השימוש, כדי שהרכיבים יתערבבו וגם יוצר קצף כיפי.
בהנאה ולבריאות!
 
דילוג לתוכן