fbpx

אוזני המן פריכות במילוי טחינה ופרג

לכבוד פורים המתקרב ובא,
 
רוצה לדאוג גם לכם שוחרי הבריאות,
שרוצים להנות ממטעמי החג,
בלי נקיפות מצפון של כמה נזק אנחנו מכניסים לגוף,
ולשתף אותכם במתכון לאוזני המן,
ממולאים במלית עם טוויסט בריאותי,
ועם מינימום נזקים בריאותיים של חמאה וסוכרים.
 
בהרבה מתכונים של אוזני המן החמאה, ובעיקר הסוכר,
מככבים ובכמויות גדולות,
לכן באופן כללי נוריד את רמות הסוכרים במתכון הזה,
ובמקום הסוכר נכניס דבש או סילאן טבעיים,
וכשלא אוכלים אותם בכמויות גדולות,
זו בהחלט פשרה סבירה, טעימה ולא מזיקה.
 
אז אם אתם אוהבים עוגיות בסגנון קריספי,
אתם רוצים לנסות את האוזני ההמן האלה,
שההכנה שלהם מאד פשוטה,
והבצק יוצא יותר קריספי ופחות רך,
ועם מילוי מענין של טחינה, פרג ועוד הפתעות.

כלים: מערוך, כוסות מדידה, כוס לקרוץ עיגולים, תבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפייה.

רכיבים לבצק (כ -26 אוזני המן):

2 כוס קמח כוסמין מלא או 70%, 80%

1/2 כוס מים רותחים

1/3 כוס שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה

 

רכיבים למלית:

כוס ורבע טחינה גולמית

3/4 כוס דבש (אפשר גם סילאן)

100 גרם פרג טחון

2 כפות קקאו

2 כפיות צימוקים (רצוי אורגניים)

2 כפות אגוזי פקאן שבורים לשברים קטנים

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק בקערה או במיקסר (את הבצק הזה קל ללוש בידיים לכן מיקסר אינו חובה) ללוש לבצק אחיד ולשים במקרר בקערה קטנה ולכסות אותה בנילון נצמד לחצי שעה.אם שמן הקוקוס התקשה לחמם אותו במיקרו 20 דקות לדרגת נוזל, או על הגז ולהשגיח (שימו לב לא להרתיח אותו על הגז אלא רק להמיס בעדינות ולכבות מייד את הלהבה).
  2. לערבב את כל חומרי המלית. אם היא נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד אגוזים וצימוקים עד שהופכת לעיסה רכה.
  3. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  4. מפזרים כמות יפה של קמח על משטח העבודה, מניחים את הבצק, ומרדדים לעלה בעובי של 3 מ"מ, תוך כדי רידוד הופכים את הבצק שוב ושוב כדי שהבצק לא יידבק למשטח העבודה.
  5. קורצים עיגולים בכוס, מניחים כפית מהמלית, וסוגרים שתי קצוות בחלק העליון ואת השאר מצמידים אליהן לצורה של משולש, ומהדקים היטב את החיבורים כדי שהמלית לא תצא.
  6. מניחים בתבנית אפייה, ואופים כ-20 דקות עד שהאוזני המן מעט זהובות.
  7. לצנן ולפזר מעט אבקת סוכר לקישוט.

הערה: אם נשארה לכם מלית, היא טעימה מאד לאכול אותה גם ככדורים.

לכן תכינו כדורים ממה שנשאר,תגלגלו בקוקוס ושימו במקרר.

 

חג פורים שמח:-)

שלכם

ורד

 

 

 

 

 

 

 

דילוג לתוכן