fbpx

מרק ערמונים ופטריות שמפיניון לימי החורף הקרים

מרק ערמונים ופטריות עשיר בטעמים, קרמי וסמיך המזכיר נינוחות מרחובות אירופה, בעיקר צרפת ואיטליה, בימי החורף המושלגים.

האתגר בהכנה הוא קלייתם. אם אין לכם את הסבלנות להתעסק איתם (וזה לא פשוט…) תיקנו בואקום.

תופתעו, אבל הערמונים שייכים לקבוצת הפחמימות ודווקא לא למשפחת האגוזים ששייכת למשפחת השומנים למרות צורתם.

הם מכילים ויטמין E שעוזר בהגנה מרדיקלים חופשיים בגופינו, מחוללי מחלות ומאיצי תהליכי הזדקנות, ובתרומה לחיוניות העור וגמישותו. גם מכילים ויטמין ומינרלים שונים, בניהם המנגן שחיוני למערכת קרישת הדם, נחושת וזרחן.

חומרים לבערך 7-8 מנות:

400 גר' משקל נטו של ערמונים קלויים וקלופים או כאלה הנמכרים בחבילות ואקום.

2 סלסילות פטריות שמפיניון מנוקות וחתוכות לגודל של כ 2 ס"מ

2 גבעולי כרישה קצוצים (להשתמש רק בחלק הלבן)

2 בצל לבן בגודל בינוני קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה מנוקה וחתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום בגודל בינוני קצוצות

2.5 כפות אבקת מרק ירקות אורגנית ללא מונוסדיום גלוטומט, מעורבבת ב 5 כוסות מים רותחים

1 כפית טימין

4 עלי דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי

מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

2 כפות שמן זית בכבישה קרה

פחית קרם קוקוס 400 גר' (לא חובה אך מעשיר את הטעם מאד)

לקישוט: זרעי דלעת או חמניות מעט קלויים ופטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. אם החלטתם להתנסות ולהיות מקצוענים, ויש לכם הרבה סבלנות לקליית הערמונים ומיומנות עם סכינים חדות, תמשיכו לקרוא סעיף זה ואם לא תתחילו מסעיף 2. הדרך לקליית ערמונים: תבחרו ערמונים שאם אתם נוקשים עליהם ומשקשקים אותם, אתם לא שומעים קול חלול, כי אם כן, זה אומר שהם התייבשו ואינם טריים.
    שלב שני הוא חריצת הערמונים כדי שבקליה תוסר מהם הקליפה החיצונית וגם הפנימית: אתם בוחרים את הצד השטוח של הערמון, להחזיקו היטב, ועם סכין חדה (זהירות נדרשת כאן מיומנות!) לחרוץ חריץ/חתך באמצע לכל רוחב הערמון  בצורה היקפית עד שהגעתם חזרה לנקודה שממנה התחלתם לחרוץ. תשרו אותם שעתיים, תסננו ושימו בתבנית גדולה כשהחלק עם הכיפה/הקמור נמצא בצד העליון.
    תכניסו לתנור שחומם ל 200 מעלות ל 10 דקות, ואז הערמונים אמורים להתקלף כולל הקליפה הפנימית שאותה אנו לא מבשלים.
  2. לחמם סיר בגודל בינוני-גדול, וכשחם להוסיף את השמן ואז להוסיף את הבצל והכרישה, ולערבב היטב מידי פעם. כשהופכים להיות שקופים להוסיף את השום, הגזר, סלרי, שורש פטרוזיליה עד ריכוך, ואז להוסיף את הפטריות עד שמעט מתרככות.
  3. מוסיפים את הערמונים, אבקת המרק שדיללנו במים, עלי הדפנה, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור. להרתיח ואז להנמיך ולבשל כ 50 דקות עד שהרמונים מתרככים.
  4. מוציאים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מוסיפים את קרם הקוקוס וטוחנים במוט בלנדר. אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים רותחים עד שאתם מקבלים את המרקם שאתם אוהבים.
  5. להגיש חם ולפזר מעט שמן זית מעל, פטרוזיליה קצוצה וזרעי דלעת או חמניות מעט קלויים.

בהנאה, לבריאות וחורף חם!

דילוג לתוכן