fbpx

נשנושי כרובית פריכים בתנור

כרובית זה מאכל ילדות אחד האהובים עלי,

במיוחד כמו שאבי ז"ל היה מכין לנו,

נשנושי כרובית מטוגנים,

שתוך כדי הטיגון כבר מה שהוכן היה מתחסל מהר.

לקחתי את המתכון לגרסה היותר בריאה שלו,

ולא פחות טעימה.

הכרובית שייכת למשפחת המצליבים,המכילים נוגדי חמצון מגינים על תאי הגוף,

מפני נזקים הנגרמים כתוצאה מחשיפה לרדיקלים חופשיים,

הנחשבים לגורם משמעותי בהזדקנות ובתחלואה במחלות לב, סוכרת וסרטן.

נוסף על כך, ירקות ממשפחת המצליבים מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים,

התורמים לנו רבות בעוברם במערכת העיכול.  הסיבים תזונתיים תורמים לתחושת השובע כיוון שהם תופסים נפח בקיבה.

עם זאת, צריכה רבה ולא הדרגתית של סיבים תזונתיים מכל סוג ובייחוד מקבוצה זו,

עלולה לגרום לגזים ולכאבי בטן אצל בעלי מעי רגיש, ולכן למי שסובל מזה עדיף לא לצרוך ירקות ממשפחה זו.

 

חומרים למתכון:

כרובית בגודל בינוני

2 ביצים

פירורי לחם מכוסמין או לנמנעים מגלוטן קמח כוסמת (בזה אני השתמשתי)

1 כפית פפריקה אדומה

מלח ופלפל שחור דק לפי הטעם

שמן זית בכבישה קרה למריחה וזילוף

 

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים אך לא מידי (ראו בתמונה)
  2. להרתיח במים עם כפית מלח את הכרובית, ולהנמיך את האש, עד שהיא רכה כך שננעץ בה מזלג בקלות אך אינה מתפרקת (בערך 20 דקות).
  3. להוציא את המים ולצנן את הכרובית.
  4. לטרוף היטב ביצה בקערה אחת, ובשניה לערבב את הקמח או פירורי הלחם עם התבלינים.
  5. בתבנית רחבה לשים נייר אפיה ולהבריש אותו היטב בשמן זית.
  6. לחמם תנור ל 200 מעלות, ובינתיים לטבול את פרחי הכרובית בביתה מכל הצדדים ולאחר מכן בקמח או פירורי הלחם המתובלים. את הפרחים הקטנטנים שנשארו בסוף, אפשר לערבב עם הביצה שנשארה והקמח, ולעשות מהם לביבות.
  7. להניח אותם בתבנית על הצד ולהזליף מעליהם שמן זית, ולאפות בערך כחצי שעה או יותר עד שמזהיבים. ולהפוך לצד השני לעוד כמה דקות.

 

להגיש חם,

הצעת הגשה: לפזר פטרוזיליה טריה קצוצה עליהם וגם אפשר להגיש עם טחינה בצד.

 

בהנאה ולבריאות!

 

 

דילוג לתוכן