fbpx

לביבות בטטה לחנוכה ללא נקיפות מצפון

לכבוד החג אני רוצה לשתף אותכם במתכון של "בלי נקיפות מצפון",
שעשוי מבטטה במקום תפוחי אדמה.
הבטטה השייכת למשפחת הכתומים, המחזקים את מערכת החיסון,
בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מתפוח האדמה,
והאמת גם מתוקה,
אז לגמרי מסתדר עם השיר וגם עם המתכון:
אימי נתנה לביבה לי, לביבה חמה ומתוקה".
הר לביבות המתוק הזה שבתמונה,
חסכוני בשמן, ובכלל אפוי,
כך שכמעט ביטלנו את הנזקים הבריאותיים שיש לנו במאכלי החג,
השופעים בהרבה שמן, ושמן שהוא גם מטוגן.
לא תרצו להפסיק לאכול אותן,
אבל כמובן עדיף להתחלק עם שאר בני הבית,
בצלחת היפה שתצא לכם:-)

חומרים (לכ-15 לביבות):
1 ק"ג בטטות
1 כף רוטב סויה
3/4 כוס קמח כוסמין מלא או 70%, 80%
חצי כפית סילאן תמרים
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית בכבישה קרה לצורך מריחה או חמאה רכה
פירות יער לקישוט
סירופ מייפל או סילאן תמרים לזילוף

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטות, חותכים לחתיכות גדולות, ומאדים בסיר אידוי או מבשלים במים עד ריכוך. מניחים על מסננת עד הפרשת כל הנוזלים.
2. מועכים את הבטטות עם מועך פירה למחית חלקה, ומוסיפים את הסויה, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים, עד הפיכת העיסה לאחידה ומעט דביקה.
4. מכינים קערית עם מים לטבול את הידיים, ותבנית עם נייר פרגמנט משוח במעט שמן זית, ומחממים את התנור ל 180 מעלות.
5. טובלים את הידים במים כדי ליצור לביבות חלקות, ולוקחים כמות בגדול כדור טניס. מעגלים לעיגול ואז משטחים אך לא ללביבה דקה מידי.
6. מניחים בתבנית ומושחים בעדינות מעט שמן זית מעל כל אחד, שלא תתיבש (אפשר לטעם משודרג יותר למרוח מעט חמאה מומסת)
7. מכניסים לתנור, ואופים לפחות חצי שעה עד התייצבות וצבע מעט זהוב.
8. מניחים בצלחת הגשה יפה את הלביבות ויוצרים הר, ומניחים פירות יער לקישוט. מעל מזלפים במעט סירופ מייפל טבעי או סילאן תמרים.

חג שמח לכם ולבני משפחותיכם!
ורד
דילוג לתוכן