fbpx

מרק אפונה קרמי בסגנון טוניסאי עם קרוטוני שום

אין בחורף יותר עוטף ומלטף,

ממרק אפונה קרמי חם, וקרוטונים עם נינוח שום, שנותנים את הקראנצ'יות הטעימה בכל כף.

האפונה היא אחת מהקטניות המצוינות והמזינות לגוף,

היא עשירה בברזל וסידן, ויטמיני B ו C ובטה קרוטן המחזק את מערכת החיסון.

ו….יש בה "סם" טבעי המשפיע על מצב הרוח והרוגע שנקרא טריפטופן.

בקיצור מרק חובה בחורף בכל בית:-)

 

עזרים מיוחדים: מוט טחינה למרק

חומרים (כ -6 מנות):

2 כוסות אפונה יבשה (רצוי מאד להשרות לכל הלילה)

8 כוסות מים

1 בצל בינוני-גדול קצוץ

3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לריבועים גדולים (הרכיב שנותן את הקרמיות למרק)

חצי חבילת כוסברה בינונית קצוצה גס

2 כפות אבקת מרק עוף/ירקות ללא סוכר וללא חומרים משמרים

חצי כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שמן זית כתית איכותי

 

אופן ההכנה: 

  1. רצוי מאד להשרות את האפונה עם מים ללילה שלם, כדי להקל על העיכול וכן לקצר את זמן הבישול.
  2. לחמם סיר בינוני, ולאחר שחם לשים את השמן, הבצל ותפוחי האדמה ולטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.
  3. בינתיים לשטוף את האפונה היטב, ולהוסיף לסיר לאחר צליית הבצל ותפוח האדמה, ולהוסיף את הכורכום והפלפל השחור ולערבב.
  4. להוסיף את המים, ולהרתיח על אש גבוהה, ולאחר מכן לבשל על אש קטנה.
  5. לפני סוף הבישול כשהאפונה כמעט התרככה לגמרי, להוסיף את הכוסברה הקצוצה ואבקת המרק ומלח, (במידה וזו אבקת מרק אורגני, לערבב עם מים רותחים מעט כדי להמיס אותה), לערבב ולתקן טעמים במלח ופלפל שחור אם נדרש.
  6. לאחר שהאפונה התרככה לגמרי, להסיר מהאש, לצנן מעט, ולטחון בזהירות עם מוט טחינה.
  7. להכנת הקרוטונים: לחתוך חלת כוסמין או לחם אחר בריא לקוביות קטנות, לאפות בתנור עד שמזהיב, ולהוסיף לקראת הסוף שום כתוש או אבקת שום ושמן זית, לערבב ולהמשיך לאפות עד הזהבה. להוסיף למרק רק סמוך לאכילה שלא יתרכך מידי.

בהנאה ולבריאות!

 

דילוג לתוכן