fbpx

פשטידת בטטות ובצל

החורף כבר כאן,
וזה הזמן להתחיל להשתמש בכל הירקות הכתומים המכילים בטה קרוטן,
המחזק את מערכת החיסון.
הבטטה היא ירק נפלא, המכילה לא רק בטה קרוטן,
אלא גם אשלגן, ויטימני B החיוניים לשמירת העיניים, הלב ומערכת החיסון.
אז את כל הטוב הזה נכניס לפשטידת בטטות טעימה עם טאצ' של בצל,
שעושה ריח מטריף במטבח,
ומשדרג את הטעם של הבטטות לרמה אחרת.
אז מה צריך?
תבנית בקוטר 24-26 ס"מ משומנת
1 ק"ג בטטות רזות, אורוכת ופרוסות (הכי טוב במנדולינה, ובזהירות או ידנית לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ)
רכיבים להכנת הבלילה:
250 מ"ל קרם קוקוס 20%-22% שומן
200 גרם טופו שאינו מהונדס גנטית מגורר גס
1/2 כוס חלב שקדים/אורז/ שיבולת שועל, או כל דבר אחר שאתם אוהבים ללא סוכר.
2 ביצים
3 כפות קמח כוסמין מלא או 70%/80%
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2-3 שיני שום כתושות
1 בצל סגול בגודל בינוני-גדול קצוץ ומטוגן במעט שמן זית.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מערבבים היטב את חומרי הבלילה.
3. שמים חצי מכמות הבליל בתבנית.
4. מסדרים את עיגולי הבטטות בתוך התבנית-מתחילים מהדפנות,
    וממשיכים במעגלים ובצפיפות עד למרכז.
5. מוזגים את שאר הבלילה על הבטטות.
6. אופים 40-50 דקות או עד שהפשטידה יציבה ומעט שחומה.
בהנאה ולבריאות!
שלכם
ורד
Image may contain: food
דילוג לתוכן