
חיתוכיות שקדים ללא קמח
זמן הכנה: 10 דקות+30-40 דקות אפיה כלי אפייה: תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. חומרים: 1 ביצה טרופה היטב 1 כוס חמאת שקדים 2 כפות תמצית וניל 3/4 כוס סוכר קוקוס 1 כפית אבקת אפיה 1/4 כוס מקלות
זמן הכנה: 10 דקות+30-40 דקות אפיה כלי אפייה: תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. חומרים: 1 ביצה טרופה היטב 1 כוס חמאת שקדים 2 כפות תמצית וניל 3/4 כוס סוכר קוקוס 1 כפית אבקת אפיה 1/4 כוס מקלות
זמן הכנה: 1/4 שעה+כרבע שעה אפיה כלי אפיה: מיקסר עם וו לישה, תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה חומרים: 2 כוסות קמח כוסמין מלא (280 גרם) 1 כפית גדושה אבקת אפיה 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן 1/2 כפית
רוצים להפחית או להימנע מהחלב שאתם שותים עם הקפה ולהשתמש בתחליף? (דבר שמומלץ לעשות….) ותחליפים יש בשפע היום. במקום הראשון: משקה הסויה העמיד (ללא סוכר כמובן). הוא הטוב ביותר מבחינת ערכי התזונה שלו לגוף, כי בנוסף לפחמימות
כרובית זה מאכל ילדות אחד האהובים עלי, במיוחד כמו שאבי ז"ל היה מכין לנו, נשנושי כרובית מטוגנים, שתוך כדי הטיגון כבר מה שהוכן היה מתחסל מהר. לקחתי את המתכון לגרסה היותר בריאה שלו, ולא פחות טעימה. הכרובית שייכת
מרק ערמונים ופטריות עשיר בטעמים, קרמי וסמיך המזכיר נינוחות מרחובות אירופה, בעיקר צרפת ואיטליה, בימי החורף המושלגים. האתגר בהכנה הוא קלייתם. אם אין לכם את הסבלנות להתעסק איתם (וזה לא פשוט…) תיקנו בואקום. תופתעו, אבל הערמונים שייכים לקבוצת
היחודיות של העוגה הזו שאין בה ביצים, לכן מתאימה לטבעוניים, וגם מתאימה לשומרי בריאות, כי יש בה במקום קמח לבן, קמח כוסמין וקוואקר, שהערכים התזונתיים שלהם גבוהים יותר ממנו, ואין את הנזק לגוף שיש בקמח לבן, וכן שימוש
"אימי עשתה לביבה לי לביבה חמה ומתוקה" ואני מוסיפה גם אפויה ובריאה ועדיין עם טעם משגע. מתכון הפטנט הזה מ 3 רכיבים בלבד! למעשה הוא שילוב של לביבה רכה ומתוקה עם הקראנצ'יות של צ'יפס בטטה בשל שיטת הגירוד
כשביקרתי את כלתי שהיא במקור מאוקראינה, היא החליטה להכין לארוחת ערב לטקס כרוב רוסי, כמו שהיא מכירה מהבית, שניה לפני שהיא עמדה לטגן כדי להכין אותם, שדרגתי לה את המתכון לבריא, ועדיין טעים מאד כמו המקור, בעיצה קטנה
"אדון שוקו הולך לבקר חבר שלו, אדון שוקו אחר. הוא מצחצח נעליו, מסרק שערו, והולך עם מקל ומגבעת". מי לא מכיר את השיר החמוד הזה של אריק איינשטיין ומי לא אוהב שוקו קר בקיץ חם עם קוביות קרח?
חומרים: 3 כפות זרעי צ'יה 1 כוס קפה מצוננת או תחליף לקפה (כגון: משקה שעורה או צ'יקו) 1 כף שטוחה אבקת קקאו או אבקת חרובים למי שמעוניין ללא קפאין (טעמה מעט חמצמץ) 1 יוגורט חלב טבעי או סויה
פשטידות הן מאכל שכיף לאכול כל השנה, ולא רק בחגים, והן גם קלות על הקיבה, כי אין להן בצק כמו הקישים, ובמיוחד אם מכינים אותם עם רכיבים כמה שיותר בריאים. קבלו פשטידה עם 2 ״מלכים״ של העלים הירוקים,
הרבה פעמים אנחנו אוהבים לטגן קציצות עוף או בשר עם הרבה שמן, שמאד מזיק לגוף בצורת השימוש הזו של טיגון. לכן היום אראה לכם שתי שיטות לקציצות עוף, מהירות, טעימות ועם מינימום שמן. חומרים: חצי קילו חזה עוף
המטבח הגאורגי מגוון בטעמיו ויש בו הרבה אוכל "מנחם" וטעים מאד. הרבה מהמאכלים מבוססים על בצקים וגבינות, אבל בחרתי עבורכם, דווקא את אחד מהמאכלים היותר בריאים שלו, שמבוסס בעיקר על עשבי תיבול ואגוזי מלך, שגם מאפיינים מאד את
לכבוד פורים המתקרב ובא, רוצה לדאוג גם לכם שוחרי הבריאות, שרוצים להנות ממטעמי החג, בלי נקיפות מצפון של כמה נזק אנחנו מכניסים לגוף, ולשתף אותכם במתכון לאוזני המן, ממולאים במלית עם טוויסט בריאותי, ועם מינימום נזקים בריאותיים
כשרוצים להכין עוגיות מהירות הכנה וגם ללא נקיפות מצפון, יחד עם הקפה או התה שלכם, כשכל הרכיבים שלהן בריאים, אלו העוגיות שאתם רוצים להכין (שימו לב שזה נשאר בגדר הבריא, כל עוד אתם לא מגזימים בכמות שאתם צורכים)
התמרים הם אחד מהפירות היבשים שלא מוסיפים להם סוכר וחומרים כימיים שונים, והם עשירים במינרלים, סיבים תזונתיים, ומכילים נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים, המסייעים ומגנים מפני מחלות לב וכלי דם. חטיפי תמרים מגיעים הרבה פעמים בצורה של כדורים. במתכון
ט"ו בשבט הוא החג של הפירות היבשים, הממלאים את כל הסופרמרקטים והמרכולים בצבעים ססגוניים. יש לדעת לבחור את הפירות היבשים האורגניים שאין בהם תוספת גופרית דו חמצנית, שמוסיפים להם ומזיקה לבריאות, וגורמת לתופעות לוואי שונות, כגון אלרגיות, קשיי
לחם כוסמין חורפי פטנט ומהיר, בנינוח קינמון, שעושה ריח מטריף בבית. כיף למרוח עליו דבש או חמאת בוטנים ללא סוכר, עם מעל טיפה ריבת פירות יער כלשהי, ללא סוכר ולהתענג עם התה. יש להתייחס אליו כסוג של חטיף
אין בחורף יותר עוטף ומלטף, ממרק אפונה קרמי חם, וקרוטונים עם נינוח שום, שנותנים את הקראנצ'יות הטעימה בכל כף. האפונה היא אחת מהקטניות המצוינות והמזינות לגוף, היא עשירה בברזל וסידן, ויטמיני B ו C ובטה קרוטן המחזק את
קציצות עשירות בנוגדי חמצון המגינים על הגוף מפני מחלות ודלקות, וכן עם רמה גבוהה של חלבון שמספקת הקינואה. זמן הכנה: כ- 45 דקות עד שעה. חומרים ל 33 קציצות (אם לא נחטפו בארוחת הערב אפשר להקפיא):
רוצה לשאול אותכם חברים, מה לדעתכם יותר חשוב, הכמות או האיכות? מכירים את ההתלבטות הזו שאף מתחרזת כ"כ יפה? אני רוצה לקשור את השאלה הזו איתכם לנושא של תזונה בריאה, למרות שאני חושבת שזה רלוונטי להרבה תחומים אחרים
לכבוד החג אני רוצה לשתף אותכם במתכון של "בלי נקיפות מצפון", שעשוי מבטטה במקום תפוחי אדמה. הבטטה השייכת למשפחת הכתומים, המחזקים את מערכת החיסון, בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מתפוח האדמה, והאמת גם מתוקה, אז לגמרי מסתדר עם
פסטה היא מזון פופולרי ואהוב, אבל הינה מזון מעובד, לא עם הרבה ערך תזונתי, במיוחד כשהיא מקמח לבן, שאז גם גורמת לחלק מהאנשים תופעות לוואי שונות, אלרגיות ונפיחות בבטן. אם בכל זאת חשקה נפשיכם בפסטה, וקשה בלעדיה, יש
החורף הביא איתו למטבח שלנו את ירקות השורש, השייכים לעמילנים. הכירו את המשפחה הזו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, קולורבי, צנון, גזר. השורשים גדלים ומתפתחים באדמה, וכיוון שדרך הטבע היא לאגור אנרגיה בצמחים, האנרגיה שנאגרת היא בכמות גדולה
מרק חורפי ו"מנחם", מרק עדשים אדומות וגריסי פנינה, שני רכיבים שגורמים לשובע,ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים, שמאד מתאים גם לסכרתיים בשל הערך הגליקמי הנמוך, שיש לגריסי הפנינה, וגם לעדשים. העדשים קלות לעיכול, וגריסי הפנינה, שבשל טעמם הניטרלי, מתאימים
"אם יש לך שמש, יש לך שמש🌞 יש לך שמש בליבך בוא והושט לה את ידך", שרה גלי עטרי בשנות ה 70, שיר שאני מאד אוהבת. איך השיר הזה קשור למניעת מחלת הקורונה? עכשיו כשהחורף בפתח,
כדי להתמיד בתזונה בריאה צריך להכין אוכל 1.בריא (כי חשוב לי לשמור על הבריאות, ולהימנע ממחלות) 2.טעים (לא אוכלת כשלא טעים לי!) 3. ומהיר (אני אישה עסוקה עם הרבה משימות ביומיום של בית ועסק) וזה כ"כ פשוט. מה,
לא יודעת מה איתכם, אבל תמיד כשקצת מתחיל להיות מעונן, וגם מגיע היורה, כמו שהגיע שבוע שעבר לירושלים, עולה לי החשק לאיזה מרק טוב וחם, עוברים לי בראש רשימת כל המרקים האהובים עלי, שאני מתכננת לעשות החורף הזה.
החורף כבר כאן, וזה הזמן להתחיל להשתמש בכל הירקות הכתומים המכילים בטה קרוטן, המחזק את מערכת החיסון. הבטטה היא ירק נפלא, המכילה לא רק בטה קרוטן, אלא גם אשלגן, ויטימני B החיוניים לשמירת העיניים, הלב ומערכת החיסון. אז
אם כבר נשנושים לכם או לילדים, לפחות שיהיו בריאים! השנה הלא נורמלית הזו שגורמת לנו להיות מרותקים בבית לכ"כ הרבה זמן, ממש אפשר לכנות אותה, לפחות אצל חלקנו, גם כ"שנת הנשנושים והחטיפים". החטיפים התעשייתיים ובתוכם הצ'יפס
לכבוד חג הסוכות הקרב ובא, כשאחת המצוות בו היא שמחה, אנו רוצים שולחן שמח ומעניין בסוכה, ולכן במקום עוד פשטידה מלבנית סטנדרטית, אנו יכולים ליצור אותה במנות של מאפינס בצורה יפה של שושנים או כל צורה אחרת מעניינת,
הבוקר עציץ הסחלב שלי ככ ריגש ושימח אותי, והזכיר לי משהו חשוב מהעבר שלמדתי, וקצת שכחתי. עציץ סחלב? כן! הרבה פעמים שמעתי את צמד המילים והמשפט: שהמתנה היא מתנה. עוד מלימודי התזונה ההוליסטית שלי במכללת מהות. שהרעיון הוא,
"שיפה ושונה תהיה השנה אשר מתחילה לה היום" השיר הזה רלבנטי לכל שנה, ובמיוחד לשנה הקרבה עלינו לטובה. אז כדי שתהיה לנו שנה מתוקה מדבש, לקראת החג הקרב ובא, אני רוצה לשתף אותכם במתכון חגיגי של דג
כתבו לי בוואצאפ