fbpx

מתכונים ואורח חיים בריא

אוזני המן פריכות במילוי טחינה ופרג

לכבוד פורים המתקרב ובא,   רוצה לדאוג גם לכם שוחרי הבריאות, שרוצים להנות ממטעמי החג, בלי נקיפות מצפון של כמה נזק אנחנו מכניסים לגוף, ולשתף אותכם במתכון לאוזני המן, ממולאים במלית עם טוויסט בריאותי, ועם מינימום נזקים בריאותיים

להמשך קריאה »

חטיפי תמרים טבעיים ב 10 דקות

התמרים הם אחד מהפירות היבשים שלא מוסיפים להם סוכר וחומרים כימיים שונים, והם עשירים במינרלים, סיבים תזונתיים, ומכילים נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים, המסייעים ומגנים מפני מחלות לב וכלי דם. חטיפי תמרים מגיעים הרבה פעמים בצורה של כדורים. במתכון

להמשך קריאה »

אורז מלא הפתעות לכבוד ט"ו בשבט

ט"ו בשבט הוא החג של הפירות היבשים, הממלאים את כל הסופרמרקטים והמרכולים בצבעים ססגוניים. יש לדעת לבחור את הפירות היבשים האורגניים שאין בהם תוספת גופרית דו חמצנית, שמוסיפים להם ומזיקה לבריאות, וגורמת לתופעות לוואי שונות, כגון אלרגיות, קשיי

להמשך קריאה »

קציצות ברוקולי וקינואה

קציצות עשירות בנוגדי חמצון המגינים על הגוף מפני מחלות ודלקות, וכן עם רמה גבוהה של חלבון שמספקת הקינואה.   זמן הכנה: כ- 45 דקות עד שעה.   חומרים ל 33 קציצות (אם לא נחטפו בארוחת הערב אפשר להקפיא): 

להמשך קריאה »

הכמות או האיכות?

רוצה לשאול אותכם חברים, מה לדעתכם יותר חשוב, הכמות או האיכות? מכירים את ההתלבטות הזו שאף מתחרזת כ"כ יפה? אני רוצה לקשור את השאלה הזו איתכם לנושא של תזונה בריאה, למרות שאני חושבת שזה רלוונטי להרבה תחומים אחרים

להמשך קריאה »

לביבות בטטה לחנוכה ללא נקיפות מצפון

לכבוד החג אני רוצה לשתף אותכם במתכון של "בלי נקיפות מצפון", שעשוי מבטטה במקום תפוחי אדמה. הבטטה השייכת למשפחת הכתומים, המחזקים את מערכת החיסון, בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מתפוח האדמה, והאמת גם מתוקה, אז לגמרי מסתדר עם

להמשך קריאה »

פסטה עם קרם אבוקדו ובזיליקום

פסטה היא מזון פופולרי ואהוב, אבל הינה מזון מעובד, לא עם הרבה ערך תזונתי, במיוחד כשהיא מקמח לבן, שאז גם גורמת לחלק מהאנשים תופעות לוואי שונות, אלרגיות ונפיחות בבטן. אם בכל זאת חשקה נפשיכם בפסטה, וקשה בלעדיה, יש

להמשך קריאה »

כל הסיבות לאכול ירקות שורש ומתכון לקרפצ'יו סלק

החורף הביא איתו למטבח שלנו את ירקות השורש, השייכים לעמילנים. הכירו את המשפחה הזו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, קולורבי, צנון, גזר. השורשים גדלים ומתפתחים באדמה, וכיוון שדרך הטבע היא לאגור אנרגיה בצמחים, האנרגיה שנאגרת היא בכמות גדולה

להמשך קריאה »

מרק עדשים אדומות וגריסי פנינה חורפי ו"מנחם"

מרק חורפי ו"מנחם", מרק עדשים אדומות וגריסי פנינה, שני רכיבים שגורמים לשובע,ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים, שמאד מתאים גם לסכרתיים בשל הערך הגליקמי הנמוך, שיש לגריסי הפנינה, וגם לעדשים.   העדשים קלות לעיכול, וגריסי הפנינה, שבשל טעמם הניטרלי, מתאימים

להמשך קריאה »

סלט קינואה מתקתק עם פיצוחים

סלט של חגיגה בפה, שיכול להיות כתוספת לצלחת או כסלט בפני עצמו. עם ערך תזונתי רב של חלבון בין 16%-20% תלוי בסוג הקינואה, מגנזיום, סידן ויטמיני B ו E, ומתאים לרגישים לגלוטן, כי אין בה גלוטן כלל. אז

להמשך קריאה »

חלת כוסמין עם בטטה וטימין

הגשם הדופק בחלון, והחורף המתקרב, גורמים לי להתחיל ולתכנן הרבה מאכלים עם ירקות כתומים, המכילים נוגד חמצון אנטי דלקתי בשם בטה קרוטן, המסייע לחיזוק מערכת החיסון.   אז הנה לפניכם חלה לשבת או אם בא לכם גם ליום

להמשך קריאה »

לחם טחינה ללא גלוטן ב 10 דקות

כדי להתמיד בתזונה בריאה צריך להכין אוכל 1.בריא (כי חשוב לי לשמור על הבריאות, ולהימנע ממחלות) 2.טעים (לא אוכלת כשלא טעים לי!) 3. ומהיר (אני אישה עסוקה עם הרבה משימות ביומיום של בית ועסק) וזה כ"כ פשוט. מה,

להמשך קריאה »

מרק בצל

לא יודעת מה איתכם, אבל תמיד כשקצת מתחיל להיות מעונן, וגם מגיע היורה, כמו שהגיע שבוע שעבר לירושלים, עולה לי החשק לאיזה מרק טוב וחם, עוברים לי בראש רשימת כל המרקים האהובים עלי, שאני מתכננת לעשות החורף הזה.

להמשך קריאה »

פשטידת בטטות ובצל

החורף כבר כאן, וזה הזמן להתחיל להשתמש בכל הירקות הכתומים המכילים בטה קרוטן, המחזק את מערכת החיסון. הבטטה היא ירק נפלא, המכילה לא רק בטה קרוטן, אלא גם אשלגן, ויטימני B החיוניים לשמירת העיניים, הלב ומערכת החיסון. אז

להמשך קריאה »

צ'יפס ירקות שורש פריך

אם כבר נשנושים לכם או לילדים, לפחות שיהיו בריאים!   השנה הלא נורמלית הזו שגורמת לנו להיות מרותקים בבית לכ"כ הרבה זמן, ממש אפשר לכנות אותה, לפחות אצל חלקנו, גם כ"שנת הנשנושים והחטיפים".   החטיפים התעשייתיים ובתוכם הצ'יפס

להמשך קריאה »

מאפינס ירקות חגיגי בצורת שושנים

לכבוד חג הסוכות הקרב ובא, כשאחת המצוות בו היא שמחה, אנו רוצים שולחן שמח ומעניין בסוכה, ולכן במקום עוד פשטידה מלבנית סטנדרטית, אנו יכולים ליצור אותה במנות של מאפינס בצורה יפה של שושנים או כל צורה אחרת מעניינת,

להמשך קריאה »

המתנה היא מתנה

הבוקר עציץ הסחלב שלי ככ ריגש ושימח אותי, והזכיר לי משהו חשוב מהעבר שלמדתי, וקצת שכחתי. עציץ סחלב? כן! הרבה פעמים שמעתי את צמד המילים והמשפט: שהמתנה היא מתנה. עוד מלימודי התזונה ההוליסטית שלי במכללת מהות. שהרעיון הוא,

להמשך קריאה »