זמן הכנה: 1/4 שעה+כרבע שעה אפיה
כלי אפיה: מיקסר עם וו לישה, תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה
חומרים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא (280 גרם)
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית מלח
1/2 כוס דחוסה (100 גרם) סוכר קוקוס
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קוקוס בכבישה קרה (אם בימים קרים הוא מוצק, להמיס לנוזל ב 20 שניות בלבד במיקרו)
1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן
1 ביצה
מקלות שקדים לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 175 מעלות.
- מערבבים היטב את הקמח, אבקת אפיה, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר ומלח בקערת המיקסר. מוסיפים סוכר קוקוס, שמן קוקוס, סילאן וביצה ומערבלים לבצק מעט דביק.
- מכינים צלחת עמוקה עם מעט מים להרטבת הידיים. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים חלקים בקוטר 4 ס"מ, שמים על נייר האפייה בתבנית ומשטחים מעט.
- אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות נסדקות מעט, אך עדיין רכות למגע. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.
*הדובשניות נשמרות עד שבוע.