fbpx

דובשניות סילאן עם קמח כוסמין מלא

זמן הכנה: 1/4 שעה+כרבע שעה אפיה

כלי אפיה: מיקסר עם וו לישה, תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה

חומרים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא (280 גרם)

1 כפית גדושה אבקת אפיה

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס דחוסה (100 גרם) סוכר קוקוס

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קוקוס בכבישה קרה (אם בימים קרים הוא מוצק, להמיס לנוזל ב 20 שניות בלבד במיקרו)

1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן

1 ביצה

מקלות שקדים לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 175 מעלות.
  2. מערבבים היטב את הקמח, אבקת אפיה, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר ומלח בקערת המיקסר. מוסיפים סוכר קוקוס, שמן קוקוס, סילאן וביצה ומערבלים לבצק מעט דביק.
  3. מכינים צלחת עמוקה עם מעט מים להרטבת הידיים. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים חלקים בקוטר 4 ס"מ, שמים על נייר האפייה בתבנית ומשטחים מעט.
  4. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות נסדקות מעט, אך עדיין רכות למגע. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

*הדובשניות נשמרות עד שבוע.

דילוג לתוכן