fbpx

מרק בצל

לא יודעת מה איתכם,
אבל תמיד כשקצת מתחיל להיות מעונן,
וגם מגיע היורה, כמו שהגיע שבוע שעבר לירושלים,
עולה לי החשק לאיזה מרק טוב וחם,
עוברים לי בראש רשימת כל המרקים האהובים עלי,
שאני מתכננת לעשות החורף הזה.
אחד כזה שמאד אהוב עלי הוא מרק בצל.
מרק הוא אופציה מצוינת לארוחת ערב בחורף,
כדי לא להכביד על מערכת העיכול לפני שהולכים לישון.
לכן גם משתפת אותו איתכם,
שתהנו גם כן.
* לחסכון בזמן: חילקתי את הבצלים ל 2 מנות וחתכתי אותם לחתיכות גדולות וקיצצתי במעבד מזון.
  אם אתם בוחרים לעשות זאת כך, ולא על קרש חיתוך, שימו לב לא לקצוץ אותם דק מידי עד שיוצא המיץ מהם, שאז מתקבלת עיסה
  דייסתית.

מרכיבים:

(5-6 מנות)
2 בצלים לבנים בגודל בינוני-גדול קצוצים
3 בצלים סגולים בגודל בינוני-גדול קצוצים
2 גבעולי כרישה ללא הגבעול הירוק, קצוצים
אופציונלי (במקום בצל סגול אחד 6 בצלי שאלוט קצוצים)
2 כפיות סילאן תמרים טבעי ללא סוכר
2 כפות שמן זית בסיר גדול
5 כוסות ציר ירקות-מים שהורתחו בהם ירקות) או מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (תתחילו מ 1 כפית מלח+חצי כפית פלפל ותבדקו אם צריך עוד. להוסיף בזהירות)
להגשה:
טוסטונים מלחם כוסמין עם גבינת עיזים או גבינת טופו ועירית או בצל ירוק קצוץ.

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר גדול, וכשחם, מוסיפים את שמן הזית, ואת כל סוגי הבצלים.
  2. מערבבים היטב ומטגנים 10-15 דקות, עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים מלח, פלפל, סילאן, ומטגנים עוד כמה דקות, עד שיספגו היטב בבצלים.
  4. מוסיפים את המים או ציר הירקות (טעמו עשיר יותר מהמים), ומביאים לרתיחה.
  5. מבשלים כחצי שעה ומכבים את האש.
  6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך.
  7. שמים את לחם הכוסמין במצנם וקולים אותו או למרוח עליו את הגבינה, ולשים בתנור על גריל כחמש דקות.
  8. מקשטים בעירית או בצל ירוק ואוכלים מיד.

 

בהנאה ולבריאות,

שלכם,

ורד

 

 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
דילוג לתוכן