הרבה פעמים אנחנו אוהבים לטגן קציצות עוף או בשר עם הרבה שמן, שמאד מזיק לגוף בצורת השימוש הזו של טיגון.
לכן היום אראה לכם שתי שיטות לקציצות עוף, מהירות, טעימות ועם מינימום שמן.
חומרים:
חצי קילו חזה עוף טחון (אפשר מעורבב עם הודו)
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
3 כפות שמן זית בערך
חצי כוס פירורי לחם מכוסמין או חיטה מלאה (אפשר קווקר טחון גס ללא גלוטן לרגישים לגלוטן )
כפית מלח שטוחה
חצי כפית פלפל לבן
חצי כוס כוסברה קצוצה
2 כפות מי סודה מבעבעים
איך מכינים?
1. מערבבים הכל פרט לסודה, קוואקר ושמן זית.
2. לאחר שערבבנו היטב להוסיף את מי הסודה ולערבב שוב.
3. לקציצות בתנור: מחממים תנור ל 180 מעלות.
שמים נייר פרגמנט בתבנית ומשמנים אותו במריחה של כף שמן אחת .
4. מכינים קציצות מעט שטוחות, וטובלים בפירורי לחם ומנערים בעדינות מהעודף, מניחים בתבנית, ומסדרים שוב את הצורה של הקציצה.
5. מורחים בעדינות מעליהן שמן זית עם מברשת סיליקון, ומכניסים עד שמתחיל להיות מעט זהוב. שימו לב להשגיח ולבדוק אחרי 10 דקות. הן מוכנות די מהר.
בהכנה על הפלאנצ׳ה: אין צורך בפירורי לחם.
מחממים אותה היטב לטמפרטורה גבוהה, שמים כף עד 2 כפות שמן ובזהירות ועם כפפות לחום מזיזים את הפלאנצ'ה כדי לפזר את השמן על כולה.
שמים את הקציצות בערך 2 דקות מכל צד עד שרואים שלבן באמצע.
חובה לעמוד ולשמור שלא יתייבשו.
מגישים עם טחינה ירוקה או לבנה.
טחינה ירוקה מכינים כך: טוחנים חופן פטרוזיליה עם שן שום ומניחים בצד. מוסיפים לטחינה גולמית מים, ומעבדים אותה היטב עד לדלילות הרצויה לכם, מוסיפים לימון ומלח לפי הטעם ואז את תערובת הפטרוזיליה והשום הטחונה.