פסטה היא מזון פופולרי ואהוב, אבל הינה מזון מעובד, לא עם הרבה ערך תזונתי, במיוחד כשהיא מקמח לבן,
שאז גם גורמת לחלק מהאנשים תופעות לוואי שונות, אלרגיות ונפיחות בבטן.
אם בכל זאת חשקה נפשיכם בפסטה, וקשה בלעדיה,
יש היום הרבה סוגי פסטה, שיכולים להוות תחליף ופשרה טובה לפסטה מקמח חיטה.
כמו למשל פסטה מעדשים אדומות, שניתן לרכוש בחנויות טבע.
הרוטב עם הפסטה הזו יכול להיות כל אחד מהרטבים המוכרים לכם: רוטב עגבניות, שמן זית ועגבניות, וכדומה.
והיום אני רוצה להציג לכם מתכון עם רוטב מפתיע,בריא, וטעים מאד: פסטה עם קרם אבוקדו ובזיליקום.
אז איך מכינים?
חומרים:
חבילת פסטה מעדשים אדומות או כל קטניה אחרת שטעימה לכם (אני השתמשתי בפסטה מעדשים אדומים וזרעי דלעת קלויים של חברת נוטראזן, 250 גרם)
1.5 אבוקדו גדול ובשל
2 כפות שמן זית בכבישה קרה
1.5 זוקיני (עדיף) או קישוא חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
3 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
צ'ילי חריף לפי הטעם (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מכינים את הפסטה עם מים רותחים לפי ההוראות.
- מחממים סיר, שמים שמן זית, ומטגנים כמה שניות את השום (זהירות שלא יחרך ויהפוך לחום)
- לטגן את הקישואים עד שרכים וזהובים, אך לא מידי, ולהוסיף מלח ופלפל גרוס, ולכבות את האש.
- במעבד מזון לטחון את האבוקדו עם הבזיליקום, מיץ הלימון והתבלינים, עד שהופך לקרם חלק ואחיד.
- להדליק שוב את האש, ולערבב כדקה את קרם האבוקדו עם הקישואים בסיר ואז להוסיף את הפסטה לערבב עוד דקה.
- לטעום ולתקן עם מלח ופלפל אם נדרש.
בהנאה ולבריאות!
ורד