בניגוד לעבר שלא היתה מודעות לתופעה הזו, שלהרבה אנשים יש אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב),
היום יש כ"כ הרבה ידע, רעיונות ופתרונות קולינריים יצירתיים.
אחד מהם זה ליצור גבינה שתהיה על בסיס חלבון אחר, חלבון מהצומח,
פיתרון טוב לאלו בעלי אי סבילות ללקטוז, וגם לטבעוניים שנמנעים ממוצרים מהחי.
הנה לפניכם רעיון למתכון לגבינה על בסיס שקדים,
העשירים בחלבון עם ערך תזונתי גבוה, ויטמינים ומינרליים, עם כמות יפה של סידן,
וגם מסייעים במצבים של עודף ליחה.
המצרכים (לעיגול קטן של בערך 4 מנות):
1 כוס שקדים מושרים לפחות ל 8 שעות ואז לקלף את הקליפה שיורדת בקלות, או בעדיפות שניה אך יותר מהירה: להשרות שקדים קלופים מראש (ההשרייה חשובה לריכוך השקדים)
3.5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
חצי כוס מים
מלח לפי טעם (אני משתמשת בהימאליה ורוד)
רבע כפית פלפל לבן טחון (לא חובה)
לגבינת שום שמיר: חצי שן שום כתושה
עשבי תיבול קצוצים להוספה לפי הטעם: אזוב טרי/בזיליקום/שמיר וכדומה.
אופן ההכנה:
1.מכניסים לבלנדר חזק את כל החומרים פרט לעשבי התיבול, עד שנטחן היטב, ומעבירים למרכז של
בד מיוחד להכנת גבינות מחנות לכלי בית, או חיתול בד רגיל (את החיתול לכבס אח"כ בכביסה ביד עם סבון כביסה עדין של כביסה
ידנית, ולא במכונת כביסה שבה יש חומרים חזקים).
2. מלפפים את קצוות החיתול בתנועות סיבוביות לתוך קערה, כמה שיותר צמוד לעיסה, עד לסחיטה היטב של הנוזל היוצא מהעיסה.
את הנוזל אפשר לשמור ולשתות בכיף (מאד בריא)!
3. פותחים את החיתול, וזה הזמן להוסיף לעיסה את עשבי התיבול שבחרתם:
אפשר לערבב כל עשב תיבול שאתם אוהבים: אזוב טרי (זעתר), או שמיר קצוץ, שזה מה שאני בחרתי,
להוסיף מלח (השקדים "אוהבים" מלח), וללפף חזרה בתנועה סיבובית חזקה וצמוד לעיסה.
4. מכניסים את הקערה עם החיתול בד ללילה למקרר לספיגת טעמים ויצוב של כדור הגבינה, אפשרי גם כמה שעות.
לאחר ההוצאה מהמקרר פותחים את החיתול, מעבירים לצלחת יפה, ומזלפים שמן זית ומפזרים לקישוט
עשבי תיבול שאוהבים מעל, ושומרים במקרר בכלי סגור.
הצעת הגשה: לפורר את מעל סלט, או למרוח מעל מאפה או קרקרים.
בהנאה ולבריאות!