אם כבר נשנושים לכם או לילדים, לפחות שיהיו בריאים!
השנה הלא נורמלית הזו שגורמת לנו להיות מרותקים בבית לכ"כ הרבה זמן,
ממש אפשר לכנות אותה, לפחות אצל חלקנו,
גם כ"שנת הנשנושים והחטיפים".
החטיפים התעשייתיים ובתוכם הצ'יפס עתירים בכמות גבוהה של שמן לא בריא ונתרן,
לחלקם מוסיפים סוכרים, חומרים משמרים, מונוסדיום גלוטומט ועוד.
שורה תחתונה: רחוק מלהיות מזון, ונזק לגוף,
בשל כמות הנתרן והרדיקלים החופשיים שמעודדים דלקות ומחלות בגוף.
ובכל זאת כשבא משהו כיפי לנשנש,
לפחות נוודא שהוא בריא ולא רק טעים.
אז אני רוצה להכיר לכם את הציפס הביתי הבריא, העשוי מירקות שורש,
שבו אנו שולטים על כמות ואיכות השמן והנתרן,
וספציפית מה שאני הכנתי היום,
זה צ'יפס סלק!
אבל גם אפשר לעשות אותו מבטטה או גזר.
אפשר להוסיף אותו לסלט שמאד משדרג אותו,
או סתם לאכול אותו בכיף בלי כלום.
אז מה צריך?
כלי מטבח: מנדולינה, תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה
3 רכיבים בלבד:
ירקות שורש
שמן זית בכבישה קרה
מלח איכותי, ואפשרי תבלין Cayenne או פפריקה חריפה למי שאוהב פיקנטי.
מה עושים?
1. מקלפים ומנקים את הירקות היטב.
2. במכשיר מנדולינה חותכים בזהירות עיגולים (אני עשיתי ברמה השניה מעל הכי דק כדי שלא יחרך לי),
למי שאין מנדולינה לחתוך עם סכין עיגולים דקים אך לא מידי.
3. לשים בקערה ולהוסיף מעט שמן זית ומעט תבלינים לפי הטעם.
שימו לב, לא לשים כמויות גדולות של שמן ותבלינים, כי הירקות סופגים את הטעם גם מכמות מעטה.
4. פזרו את הירקות בתבנית אפיה, ואפו על חום של 180 מעלות בערך, עד חצי שעה או עד שהירקות הופכים לפריכים.
בהנאה ולבריאות!
שלכם,
ורד