fbpx

עוגת קראמבל תפוחים טבעונית

היחודיות של העוגה הזו שאין בה ביצים, לכן מתאימה לטבעוניים,

וגם מתאימה לשומרי בריאות,  כי יש בה במקום קמח לבן, קמח כוסמין וקוואקר,

שהערכים התזונתיים שלהם גבוהים יותר ממנו, ואין את הנזק לגוף שיש בקמח לבן,

וכן שימוש בסוכר קוקוס ומייפל לצמצום נזקים של סוכרים.

אומנם יש הרבה מרכיבים אבל סה"כ היא קלה להכנה כי זה רק בחישה של החומרים.

תזכרו שזה קינוח, לכן לאכול אותה במידתיות ולא כארוחה עיקרית, אם כי הטעם המטריף שלה מקשה על העניין:-)

 

 

זמן הכנה: כחצי שעה ללא האפיה

כלי הכנה: 3 קערות בגודל בינוני

חומרים ( ל 2 תבניות אינגליש קייק):

חומרים לקראמבל:

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים לפירורים גסים

1/2 כוס קמח כוסמין מלא או 70% או 80%

2/3 כוס קוואקר דק

4 כפות שמן זית בכבישה קרה בטען מעודן או שמן קוקוס בכבישה קרה במצב נוזלי

4 כפות סירופ מייפל

1 כפית אבקת קינמון

 

חומרים לעוגה:

3 כוסות קמח כוסמין 70% או 80% (360 גרם)

1 כוס סוכר קוקוס

2 כפיות סודה לשתיה

1 כפית מלח דק אטלנטי (או רגיל)

2 כפיות אבקת קינמון

1/3 כפית אבקת ג'ינג'ר

1/3 כפית אבקת אגוז מוסקט

קורט פלפל אנגלי טחון

קורט ציפורן טחונה

2 כוסות (474 מ"ל) סיידר תפוחים טבעי ללא סוכר ורצוי רגיל ולא מוגז

1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה בטעם עדין או שמן קוקוס בכבישה קרה במצב נוזלי

2 כפיות תמצית וניל

2 כפיות חומץ תפוחים

2-3 כוסות תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות של בערך סנטימטר

איך מכינים?

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
  2. לשמן  היטב 2 תבניות אינגליש קייק,עם ממש מעט שמן .
  3. לערבב את חומרי הקראמבל היטב ולהניח בצד.
  4. בקערה נוספת לערבב את חומרי העוגה היבשים פרט לתפוחים: קמח כוסמין, סוכר, סודה לשתיה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, ציפורן.
  5. בקערה השלישית לערבב את חומרי העוגה הרטובים: סיידר תפוחים, שמן, תמצית וניל וחומץ תפוחים.
  6. להוסיף את חומרי העוגה הרטובים לקערה של החומרים היבשים ולערבב היטב.
  7. לשפוך את התערובת שווה בשווה לתבניות האינגליש קייק.
  8. לפזר את התפוחים מעל התערובת בתבניות, לפורר את הקראמבל עם האצבעות לפירורים ואז לפזר מעל התפוחים.
  9. לאפות 30-40 דקות בערך, עד שקיסם שנעצתם עד סוף העוגה יוצא נקי.
דילוג לתוכן