לחם כוסמין חורפי פטנט ומהיר, בנינוח קינמון, שעושה ריח מטריף בבית.
כיף למרוח עליו דבש או חמאת בוטנים ללא סוכר,
עם מעל טיפה ריבת פירות יער כלשהי, ללא סוכר ולהתענג עם התה.
יש להתייחס אליו כסוג של חטיף מתוק, ולכן לא להגזים עם הצריכה שלו.
זמן הכנה: כרבע שעה.
חומרים:
3 כוסות קמח כוסמין
רבע כוס סילאן תמרים טבעי
רבע כוס מי סודה (לא חובה אבל כדאי מאד, כי נותן מעט אווריריות לבצק)
1 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח איכותי
340 גרם רסק תפוחי עץ (אני ריסקתי בבלנדר 3 תפוחים אדומים בגודל בינוני למחית, תשקלו בכל מקרה, בשל גודל שונה של התפוחים)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל 180 מעלות צלסיוס, ולשמן תבנית של לחם מוארכת, שאורכה כ 23 ס"מ, שזה אורך הלחם שייצא (אפשר גם בתבנית לחם שהיא יותר ארוכה, כי הבצק יושב בה יפה).
- בקערה גדולה לערבב היטב קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
- בקערה קטנה לערבב את רסק התפוחים עם הסילאן, לשפוך לקערת החומרים היבשים ולערבב היטב, עד שכמעט מגיעים לבצק אחיד, ואז להוסיף בהדרגה את מי הסודה, רק עד שהבצק אחיד ולא דביק מידי. ברגע שהבצק אחיד חשוב לא ללוש אותו מעבר לכך!
- להעביר אותו לתבנית האפייה המשומנת, ולאפות כ 50 דקות, עד שהחלק העליון מתקשה היטב.
- כשמתקרר אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.
בהנאה ולבריאות!