fbpx

עוגיות שיבולת שועל פריכות עם צימוקים

כשרוצים להכין עוגיות מהירות הכנה וגם ללא נקיפות מצפון, יחד עם הקפה או התה שלכם,

כשכל הרכיבים שלהן בריאים, אלו העוגיות שאתם רוצים להכין (שימו לב שזה נשאר בגדר הבריא, כל עוד אתם לא מגזימים בכמות שאתם צורכים)

 

חומרים (לכ-30 עוגיות):

4 כפות לא גדושות קמח כוסמין מלא או 70%או 80%

1 כפית אבקת אפיה

1.5 כוס שיבולת שועל או קוואקר

4 כפות קמח שקדים

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה (אם הוא מוצק, לחמם כמה שניות במיקרו או על הגז, עד שנהיה נוזלי. זהירות לא להרתיח אותו!)

2/3 כוס סילאן תמרים טבעי

1 ביצה

5 כפיות צימוקים כהים

3 כפות אגוזי פקאן שבורים לחתיכות קטנות

חצאי אגוזי פקאן לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. מערבבים היטב את החומרים היבשים האלה: קמח השקדים, אבקת אפיה, קינמון, קמח כוסמין, צימוקים, ואגוזי הפקאן השבורים.
  3. בקערה נוספת מערבבים את השיבולת שועל ושמן הקוקוס הנוזלי לתערובת אחידה, מוסיפים את הביצה והסילאן, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את תוכן הקערה הנוזלית לקערת הקמחים, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. בתבנית רחבה שמים נייר אפיה (אין צורך לשמן את התבנית), ומכינים לצידה קערת מים.
  6. מרטיבים את הידיים בקערת המים, ולוקחים כפית מעט גדושה מהעיסה, יוצרים כדור, ואז משטחים לעוגיה קטנה, ושמים בתבנית. בכל פעם שמוסיפים עוגיה, לוודא שיש מרחק מספק ביניהן, כי הן מתפשטות בתנור.
  7. שמים חצי אגוז פקאן מעל כל עוגיה, ומכניסים לתנור ל 10 דקות, עד שהן זהובות יפה בצדדים.
  8. מקררים אותן בתבנית, מוציאים, וממשיכים לאפות את כל הכמות.

 

בהנאה ולבריאות!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
דילוג לתוכן