fbpx

מתכון חגיגי לראש השנה: דג מוסר בסלסלת רימונים ודבש

"שיפה ושונה תהיה השנה אשר מתחילה לה היום"
השיר הזה רלבנטי לכל שנה, ובמיוחד לשנה הקרבה עלינו לטובה.
 
אז כדי שתהיה לנו שנה מתוקה מדבש,
לקראת החג הקרב ובא,
אני רוצה לשתף אותכם במתכון חגיגי של דג ברוטב סלסלת רימונים ודבש.
 
ולפני כן, אני רוצה לברך אותכם בברכה יפה שקיבלתי ורצה בעכשיו בווטס אפ:
 
שקורונה תזכיר לנו רק בירה🍺
מסכות יהיו רק בפורים🎭
קפסולות יהיו רק של קפה ☕️
סגר יהיה רק בתכשיטים💍
בידוד רק בחוטי חשמל🔌.
הדבקה תהיה ביצירה ולא בין אנשים🧩.
האלכוהול יהיה נקי ללא ג׳ל 🍹.
זום יהיה רק במצלמה 📸 .
רמזור יהיה רק בכבישים 🚦.
וגמזו יהיה לטובה 🙏🏻
 
ועכשיו למתכון:
 
* דג מוסר בסלסת רימונים ודבש*
 
מה צריך❓
2 דג פילה מוסר (אפשר להחליף לבורי, לוקוס, לברק)
מעט יין לבן יבש לצריבת הדג
 
לסלסת רימונים:
חצי כוס גרגירי רימון
מעט גינג'ר מגורד
כף דבש 🍯
2 כפיות שקדים גרוסים
2 גבעולי בצל ירוק
כפית שמן זית איכותי בכבישה קרה
כמה עלי כוסברה קצוצים לקישוט
 
איך מכינים❓
1. מחממים מחבת על אש גבוהה, ומוסיפים מעט שמן זית.
2. מניחים את הדג עם העור כלפי המחבת, מפזרים טיפה מלח גס איכותי, ופלפל גרוס וצורבים היטב, עד שהעור נהיה פריך והדג חצי מוכן.
3. הופכים את הדג בזהירות עם מרית גדולה ומוסיפים מעט יין לבן יבש.
4. מכינים את סלסת הרימונים: מערבבים את כל החומרים פרט לכוסברה, מניחים על הדג ומפזרים את הכוסברה מעל.
 
הצעת הגשה: עם עלי גפן ממולאים באורז מלא (מעט כדי לא להכביד על הקיבה בחג) או עם אספרגוס חלוט כמה דקות במים רותחים ומיד מקורר במים קרים.
 
 
שנה טובה ומתוקה לכולם🌹 🍎🍯
 
שלכם
ורד🌹
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
דילוג לתוכן