fbpx

משקה קקאו קרמי וקר ללא חלב

"אדון שוקו הולך לבקר
חבר שלו, אדון שוקו אחר.
הוא מצחצח נעליו, מסרק שערו,
והולך עם מקל ומגבעת".

מי לא מכיר את השיר החמוד הזה של אריק איינשטיין
ומי לא אוהב שוקו קר בקיץ חם עם קוביות קרח?
אבל שוקו בד"כ הוא עם חלב,
שיש אנשים שזה לא עושה להם טוב בגוף,
גם משקה השוקו על המדפים בחנויות המזון,
מכיל כמויות גדולות של סוכר, שמזיק לגוף,
ולפעמים בא לנו סתם שוקו קר שיהיה פרווה, ולא חלבי.

אז לכבוד השבוע שמתחמם לנו עוד יותר,
הנה מתכון למשקה קקאו קר,
עם רכיבים טבעיים,
ביניהם אבקת הקקאו, שיש חילוקי דיעות לגביה,
אבל המצדדים ואנשי ה"בעד" מציינים את נוגדי החמצון רבי העוצמה שבה,
שמסייעים לבעיות במערכת החיסון,
הפחתת תהליכי דלקת,
מניעת מחלות לב וסרטן,
וצמצום תופעות שליליות, הכרוכות במתח נפשי.

כמובן, כמו כל מאכל אחר, שהוא אינו עיקר התזונה לגוף,
אני ממליצה לצרוך במידה!

5 דקות הכנה!
יאלה מתחילים….

מה צריך (ל 2-3 כוסות)?
1/2 1 כוסות מים קרים
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
2 כפות אבקת קקאו (רצוי אורגני, אך לא חובה, ואפשר להחליף לאבקת חרובים, למי שאינו מעוניין בקפאין ואין לו בעיה עם הטעם החמצמץ שלה)
2 כפות שבבי קקאו
4 תמרי מג'הול אורגניים חתוכים
2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
1 כף זרעי צ'יה (לא חובה, אך בריא מאד)
1/2 כוס קרח

איך מכינים?
הכי פשוט: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד קבלת משקה קרמי חלק.

 

בהנאה ולבריאות!

דילוג לתוכן