fbpx

אורז מלא עשיר בירקות שורש ועשבי תיבול

"אורז מלא" או "אורז חום" הוא זה שהסירו ממנו רק את הקליפה החיצונית הלא אכילה. עדיין הוא מכיל סובין ונבט, שעשירים מאוד מבחינה תזונתית.

האורז המלא הוא אחד המזונות היותר בריאים שאפשר לצרוך.  סובין האורז המלא מכיל פיטוכימיקלים, וניסויים שפורסמו בעשור האחרון הוכיחו שפעילות חומרים צמחיים אלה נוגדת חמצון, מפחיתת דלקת, נוגדת היווצרות כיבים, אנטי-סרטנית, נוגדת סוכרת ונוגדת אלרגיה.

לכן, כדי לקבל השפעה היפואלרגנית חזקה יותר עדיף בדרך כלל לצרוך אורז מלא על פני אורז לבן.

יחד עם זאת חשוב לפי המלצות משרד הבריאות לגוון את התזונה ולא לצרוך באופן יומיומי אורז מלא בשל הארסן, חומר בעל השפעות שליליות על הגוף, המצוי בו.

במתכון זה ניתן לו חוץ מהערכים התזונתיים שממילא יש בו, עוד בוסט בריאותי עם ירקות שורש ועשבי תיבול שנותנים לו טעם חזק גם בלי תבלינים, ואני ממליצה להשתמש באורז המלא הבסמטי שהוא הכי טעים.

מצרכים (6-7 מנות):

  • 2  כוסות גרם אורז מלא
  • 2  כפות שמן זית בכבישה קרה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 2  כוסות ירקות חתוכים לקוביות קטנטנות: גזר, קישוא (רצוי זוקיני), שורש סלרי , שורש פטרוזיליה.
  • 1  כוס עשבי תיבול קצוצים של פטרוזיליה ושמיר.
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

  1. לשטוף את האורז היטב במסננת דקה ולהניח בצד עד שמתייבש.
  2. בינתיים לחתוך את הירקות לקוביות קטנטנות.
  3. לחמם סיר וכשחם לשים את השמן זית ולטגן את הבצל, כשנהיה שקוף להוסיף את השום ולערבב דקה עד שמעלה ריח.
  4. להוסיף את הירקות, פרט לעשבי תיבול, לערבב כ 5-7 דקות עד שמתרככים מעט.
  5. להוסיף מלח ואת האורז ולערבב.
  6. להוסיף בערך 3.5 כוסות מים עד שיכסה את התבשיל, לשים מכסה על הסיר ולהרתיח, ואז להנמיך לאש הכי קטנה לחצי שעה בערך עד שהאורז רך וכל המים נספגו.
  7. לכבות את האש ולשים מגבת על המכסה ל 10 דקות כדי לספוג את האדים.
  8. לערבב את עשבי התיבול עם האורז ולהגיש חם.
דילוג לתוכן