ט"ו בשבט הוא החג של הפירות היבשים,
הממלאים את כל הסופרמרקטים והמרכולים בצבעים ססגוניים.
יש לדעת לבחור את הפירות היבשים האורגניים שאין בהם תוספת גופרית דו חמצנית,
שמוסיפים להם ומזיקה לבריאות, וגורמת לתופעות לוואי שונות,
כגון אלרגיות, קשיי נשימה, הפרעות במערכת העיכול, וקשיים בקשב וריכוז אצל ילדים.
במתכון זה נשתמש בהם בצורתם האורגנית כמובן,
ונכין איתם אורז מלא ועשיר בטעמים.
חומרים (4 מנות):
1 כוס אורז מלא מסוג בסמטי מבורר ושטוף היטב במסננת דקה כמה פעמים, כדי להפיג את טעם הלוואי שיש לו (רצוי להשרות כל הלילה בטמפרטורת החדר כדי לזרז את זמן הבישול)
2 ורבע כוסות מים
חצי בצל אדום (אפשרי גם לבן)
1 גזר מגורד
1 כף שמן שומשום (אפשרי גם שמן זית)
1/2 כוס מקלות שקדים (אפשרי גם שקדים פרוסים)
1/2 כוס פירות יבשים אורגניים (צימוקים, חמוציות, משמשים, שזיפים וכדומה)
2/3 כף ראס אל חנות
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
כדאי אך לא חובה להוסיף תבלינים אלו: קורט הל, קורט בהרט, טיפה ציפורן טחונה.
אגוזי פקאן שבורים וחמוציות לקישוט.
אופן ההכנה:
- נחמם סיר בגודל בינוני. כשחם נשים את שמן השומשום בסיר, ונוסיף את הבצל והגזר ונערבב עד להזהבה.
- נוסיף את התבלינים, ונערבב כדקה עד שייפתחו ויעלה ריח נעים.
- נוסיף את האורז השטוף היטב, ונערבב היטב כדקה, כדי שכל הגרגירים יהיו עטופים בשמן, ואז נוסיף את המים ונרתיח, ושכרותח ננמיך ללהבה קטנה מאד.
- לתת לאורז להתבשל כ 40-50 דקות עד שכל המים מתאדים, והוא נפתח ומתרכך היטב.
- לתת לאורז לשבת בסיר כ -18 דקות שימשיך לקבל את האדים.
- להגיש בקערה רחבה, לפזר אגוזי פקאן שבורים וחמוציות לקישוט.
חג ט"ו בשבט שמח ולבריאות!