מרק חורפי ו"מנחם",
מרק עדשים אדומות וגריסי פנינה,
שני רכיבים שגורמים לשובע,ובעלי ערכים תזונתיים גבוהים,
שמאד מתאים גם לסכרתיים בשל הערך הגליקמי הנמוך,
שיש לגריסי הפנינה, וגם לעדשים.
העדשים קלות לעיכול,
וגריסי הפנינה, שבשל טעמם הניטרלי,
מתאימים להוספה להרבה סוגי מרקים,
טובים מאד לניקוי דרכי השתן והכליות,
וטובים באופן כללי לניקוי הגוף.
כמו כן, יש בהם הרבה כרום שחיוני להפעלת האינסולין בגוף,
ובכך להורדת רמות הסוכר.
ממליצה לעשות כמות גדולה,
שכן הוא מתחסל מהר…. מניסיון…:-)
מרכיבים ל 6 מנות:
1-2 כפות שמן זית בכבישה קרה
3 בצלים גדולים קצוצים
2 כוסות עדשים אדומים, מבוררים מפסולת ושטופים היטב במסננת דקה (אפשרי גם להחליף לעדשים ירוקים, ולמי שיש בטן רגישה להשרות מראש)
1/2 כוס גריסי פנינה, מבוררים מפסולת ושטופים (אפשר להחליף בכוסמת ירוקה)
3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
חופן חבילת כוסברה שטופה וקצוצה
12 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק ירקות או עוף, ללא סוכר וללא מונוסדיום גלוטומט (להשגה בעיקר בחנויות טבע, אפשר לוותר מי שלא חייבת את הטעם העשיר שהיא נותנת)
1/2 כפית שטוחה של כורכום
1 כפית שטוחה של חוויג' למרק
1 כפית שטוחה של כמון
2 כפיות שטוחות של מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. לחמם סיר בגודל בינוני, וכשחם להוסיף את השמן ואחרי כמה שניות את הבצל ולאדות עד שמזהיב.
2. להוסיף את העדשים וגריסי הפנינה, הסלרי והתבלינים ולערבב היטב שיספג טעם התבלינים.
3. להוסיף את המים, להרתיח, וכשהאש גבוהה, להנמיך לאש קטנה.
4. לבשל כ 50 דקות או עד שהרכיבים מתרככים. להוסיף מים אם המרק סמיך מידי לטעמכם.
5. להוסיף את הכוסברה הקצוצה בסוף הבישול, לטעום ולתקן את הטעם אם צריך להוסיף עוד מהתבלינים.
6. להגיש חם! עם או בלי לחם דגנים קלוי.
בהנאה ולבריאות!
שלכם,
ורד