"אימי עשתה לביבה לי לביבה חמה ומתוקה" ואני מוסיפה גם אפויה ובריאה ועדיין עם טעם משגע.
מתכון הפטנט הזה מ 3 רכיבים בלבד! למעשה הוא שילוב של לביבה רכה ומתוקה עם הקראנצ'יות של צ'יפס בטטה בשל שיטת הגירוד הדק של הבטטה.
למה בחרתי דווקא בטטה?
גם בשל הטעם המתוק הטבעי שלה, אם רוצים להכין לביבות מתוקות,
וגם כי יש בה ערכים תזונתיים גבוהים יותר מתפו"א, שבד"כ נהוג להכין איתו לביבות: ערך גליקמי נמוך יותר מתפו"א, לכן יותר בריאה לאיזון הסוכר בדם (לסכרתיים פחות…), וגם מכילה בטה קרוטן שמהווה חומר מוצא לויטמינים שמחזקים את מערכת החיסון.
אז יאללה לעבודה…
כמה זמן הכנה? תפנו חצי שעה עבודה פלוס כשעה של אפיה
כלים: מעבד מזון עם מגרדת דקה (חשוב מאד), מברשת סיליקון, קערה ותבנית אפיה גדולה עם נייר אפיה עליה.
חומרים ל 18 לביבות בערך:
2.5 בטטות בגודל בינוני קלופות (בערך 650 גרם)
1 ביצה
1/2 כוס קמח כוסמין מלא או 70% או 80%
1/4 כפית קינמון
1/2 כף רוטב סויה
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית סילאן (לא חובה, אלא רק למי שאוהב מתוק יותר את הלביבות)
4 כפות צימוקים כהים אורגניים (אופציונלי)
שמן זית לשימון התבנית או חמאה מומסת אם רוצים לשדרג את הטעם
חומרים למטבל אופציונלי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
עירית קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לחמם תנור לחום 180 מעלות.
- לגרד במגרדת, הכי מהיר וקל מעבד מזון עם מגרדת דקה את הבטטות, ולשים בקערה גדולה. (אם נשארו חתיכות שלא עברו דרך המגרדת, אפשר לעבור לקוצץ של מעבד המזון ולקצוץ אותן לחתיכות קטנטנות).
- להוסיף את כל החומרים ולערבב היטב בידיים.
- למרוח מעט שמן או חמאה מומסת על נייר האפייה בעזרת מברשת הסיליקון.
- ליצור לביבות בגודל בינוני, להדק היטב בידיים, לשטח אותם, אך לא דק מידי, ולהניח על נייר האפייה במרווחים קטנים.
- לשים את הלביבות על נייר האפייה, למשוח שמן או חמאה מומסת עליהן ולאפות כשעה עד שהקצוות של הלביבות הופכות לזהובות ואף עם מעט חום, והחלק שלהן מלמעלה מתקשה והופך לצ'יפס דק.
בהנאה ולבריאות,
וחג חנוכה שמח:-)