חומרים:
3 כפות זרעי צ'יה
1 כוס קפה מצוננת או תחליף לקפה (כגון: משקה שעורה או צ'יקו)
1 כף שטוחה אבקת קקאו או אבקת חרובים למי שמעוניין ללא קפאין (טעמה מעט חמצמץ)
1 יוגורט חלב טבעי או סויה ללא סוכר
2 כפות סירופ מייפל (או יותר אם לא מתוק לכם מספיק)
אבקת קקאו או אבקת חרובים לפיזור וקישוט
אופן ההכנה:
- לערבב היטב את זרעי הצ'יה עם כוס הקפה, המייפל ואבקת הקקאו, לשקשק במיכל עם מכסה סגור, ולאחסן לכמה שעות במקרר.
- לשים שכבה מהפודינג שנוצר בשליש מהכוס, ומעליה כמה כפות של יוגורט, ושוב שכבה מהפודינג, ושוב שכבה מהיוגורט, ולפזר אבקת קקאו במסננת דקה לקישוט.
אופציה: לטחון את היוגורט עם פרי טרי או קפוא: פירות יער, דובדבנים, תות שדה וכדומה.
בהנאה ולבריאות!