fbpx

סיגר-בורקס בשר אפוי ללא גלוטן

הסיגרים בשר החריפים שמוגשים בחתונות ואירועים, והאהובים על כ"כ הרבה אנשים (וואו אני הרוסה עליהם),

עברו אצלי שדרוג בריאותי וטוויסט: השארתי את הבשר, אבל הוצאתי מהם את הטיגון,

שמזיק לגוף ומכניס בו רעלים מיותרים, והגלוטן שיוצר רגישויות רבות אצל אנשים,

ופיזרתי שומשום מה שנותן לו טעם של בורקס.

רוצו להכין….

רכיבים (14-18 סיגרים):

  •  500 גרם בשר טחון (רצוי אורגני-יש היום בהרבה קצביות)
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 1 כף שום כתוש
  • פלפל חריף ירוק קצוץ, או כף אריסה חריפה (לאוהבי החריף)
  • שמן זית בכבישה קרה להברשה
  • 14-18 דפי אורז עגולים או מרובעים
  • שומשום לקישוט

טחינה: טחינה גולמית, לימון, שום ומלח.

תבלינים: 1 כפית כמון, 1 כף פפריקה אדומה מתוקה, כפית פלפל שחור טחון, מלח לפי הצורך

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה.
  2. מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עם כף עץ היטב, ומפוררים עם הכף את הגושים של הבשר .
  3. מוסיפים את הירק ואת התבלינים, ממשיכים לטגן מעט ומניחים בצד להתקרר. היזהרו לא לשרוף את הבשר – הוא אמור להתבשל רק חלקית, ולשמור על צבע בהיר.
  4. להכין תבנית ועליה נייר אפיה או תבנית פאיירקס זכוכית, ולהבריש בשמן זית עם מברשת סיליקון.
  5. להכין מגש גדול עם מים ולטבול דף אורז במשך כ 30 שניות עד שהוא גמיש ורך אך לא "סמרטוטי", ולהניח על משטח ישר כמו קרש חיתוך.
  6. להניח שורה בעובי שווה של תערובת הבשר בתחילת הדף אך לא בקצוות, ולגלגל עד הסוף, ולקפל את הקצוות כדי שהבשר לא יברח באפיה. להניח בתבנית.
  7. למרוח שמן זית על הסיגרים ולפזר בנדיבות שומשום (זה הסוד לטעם המשגע). לאפות ב 200 מעלות כ 20-30 דקות עד שהסיגרים קשים למגע ופריכים.

* להגיש מיד עם טחינה בצד

הכנת הטחינה: לערבב טחינה גולמית עם מים למרקם קרמי ולהוסיף מלח, לימון ושום כתוש לפי הטעם.

.

*אפשר לחמם אותם אם הם התקררו, אבל זה לא אותו טעם פריך כמו שהם יצאו מידית מהתנור.

דילוג לתוכן