כשביקרתי את כלתי שהיא במקור מאוקראינה,
היא החליטה להכין לארוחת ערב לטקס כרוב רוסי,
כמו שהיא מכירה מהבית,
שניה לפני שהיא עמדה לטגן כדי להכין אותם,
שדרגתי לה את המתכון לבריא,
ועדיין טעים מאד כמו המקור, בעיצה קטנה שלי.
קבלו את המתכון האותנטי ללטקס הרוסי ההורס של אליזבט כלתי,
שהוא רעיון לארוחת הערב מהירה כמו שאנחנו אוהבים,
ומ 5 רכיבים בלבד, עם טוויסט שלי במתכון-הוספתי בצל וטופו או יוגורט למי שרוצה ואפייה במקום טיגון.
הרכיבים:
חצי ראש כרוב
3 ביצים (לטבעונים: טופו מסוג רך משי שטחנתם למרקם רך משי בכמות הזהה לבערך 3 ביצים)
1 כוס כוסמין מלא או 70%/80%
1 מיכל יוגורט רגיל/עיזים (200 גרם) או לטבעונים: טופו מסוג רך משי שטחנתם למרקם רך זהה לכמות של היוגורט (אופציונלי אבל כדאי ומוסיף לטעם)
2-3 כפות שמן זית בכבישה קרה
2 בצל ירוק קצוץ (אופציונלי, לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לקישוט: שמנת חמוצה ועירית קצוצה
אופן ההכנה:
1. קצצו את הכרוב במנדולינה דק או עם סכין חדה בצורה של רצועות דקות ושימו בקערה.
2. הוסיפו לקערה את שאר הרכיבים וערבבו יחד.
2. חממו תנור ל 180 מעלות, ושימו נייר אפיה בתבנית גדולה ועם מברשת סיליקון משחו את הנייר אפיה בשמן זית.
3. צרו קציצות גדולות, הדקו אותם היטב בידיים והניחו על התבנית.
4. מישחו את הקציצות עם המברשת בעדינות במעט שמן זית מעל.
5. אפו כחצי שעה או עד שזהובות מספיק כמו בתמונה.
בהנאה ולבריאות!