fbpx

סלט קינואה מתקתק עם פיצוחים

סלט של חגיגה בפה, שיכול להיות כתוספת לצלחת או כסלט בפני עצמו.

עם ערך תזונתי רב של חלבון בין 16%-20% תלוי בסוג הקינואה, מגנזיום, סידן ויטמיני B ו E,

ומתאים לרגישים לגלוטן, כי אין בה גלוטן כלל.

אז מה צריך?

 

מרכיבים (בערך ל 4 מנות):

1 כוס קינואה לבנה (אפשר גם אדומה או שחורה)

2 עלי בצל ירוק קצוצים

חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה לפי הטעם קצוצים

2 גבעולי עלי נענע קצוצים (לא חובה)

2 כפות זרעי דלעת

2 כפות חמוציות במיץ תפוחים או כל מיץ אחר (ללא סוכר, להשיג בחנויות טבע בד"כ)

2 כפות אגוזי מלך

חצי תפוח עץ ירוק, חתוך לקוביות קטנות

חצי לימון

מלח ושמן זית בכבישה קרה (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

  1. שמים את הקינואה היבשה במסננת דקה ושוטפים אותה תחת הברז היטב.
  2. שמים בסיר ומבשלים כמו אורז עם שני כוסות מים עד להרתחה, כשרותח לשים על האש הכי נמוכה, לסגור עם מכסה, ולבשל כ 20 דקות, עד שאין מים בסיר, והגרגירים מבושלים ומופרדים אחד אחד.
  3. לקלות קלות את זרעי הדלעת ואגוזי המלך במחבת ללא שמן, ולהזיז את המחבת מידי פעם, עד שזרעי הדלעת מתחילים להתנפח ולהיפתח מעט.
  4. לשים את הקינואה המבושלת בקערה, לשבור ביד את אגוזי המלך לתוך הקערה, ולהוסיף את שאר החומרים.
  5. לתבל בשמן זית, לימון ומלח לפי הטעם.

בהנאה ולבריאות!

שלכם,

ורד