סלט של חגיגה בפה, שיכול להיות כתוספת לצלחת או כסלט בפני עצמו.
עם ערך תזונתי רב של חלבון בין 16%-20% תלוי בסוג הקינואה, מגנזיום, סידן ויטמיני B ו E,
ומתאים לרגישים לגלוטן, כי אין בה גלוטן כלל.
אז מה צריך?
מרכיבים (בערך ל 4 מנות):
1 כוס קינואה לבנה (אפשר גם אדומה או שחורה)
2 עלי בצל ירוק קצוצים
חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה לפי הטעם קצוצים
2 גבעולי עלי נענע קצוצים (לא חובה)
2 כפות זרעי דלעת
2 כפות חמוציות במיץ תפוחים או כל מיץ אחר (ללא סוכר, להשיג בחנויות טבע בד"כ)
2 כפות אגוזי מלך
חצי תפוח עץ ירוק, חתוך לקוביות קטנות
חצי לימון
מלח ושמן זית בכבישה קרה (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- שמים את הקינואה היבשה במסננת דקה ושוטפים אותה תחת הברז היטב.
- שמים בסיר ומבשלים כמו אורז עם שני כוסות מים עד להרתחה, כשרותח לשים על האש הכי נמוכה, לסגור עם מכסה, ולבשל כ 20 דקות, עד שאין מים בסיר, והגרגירים מבושלים ומופרדים אחד אחד.
- לקלות קלות את זרעי הדלעת ואגוזי המלך במחבת ללא שמן, ולהזיז את המחבת מידי פעם, עד שזרעי הדלעת מתחילים להתנפח ולהיפתח מעט.
- לשים את הקינואה המבושלת בקערה, לשבור ביד את אגוזי המלך לתוך הקערה, ולהוסיף את שאר החומרים.
- לתבל בשמן זית, לימון ומלח לפי הטעם.
בהנאה ולבריאות!
שלכם,
ורד