fbpx

כל הסיבות לאכול ירקות שורש ומתכון לקרפצ'יו סלק

החורף הביא איתו למטבח שלנו את ירקות השורש, השייכים לעמילנים.
הכירו את המשפחה הזו: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, סלק, קולורבי, צנון, גזר.
השורשים גדלים ומתפתחים באדמה,
וכיוון שדרך הטבע היא לאגור אנרגיה בצמחים,
האנרגיה שנאגרת היא בכמות גדולה ויפה בשורשים.
לפי הרפואה הסינית, ירקות שורש שייכים לאלמנט האדמה ומחזקים אותה.
לכן הם יכולים לחזק גם בגופינו את האדמה אליה משויכים האיברים הטחול והקיבה.
איברים אלו אחראיים לעיכול תקין של המזון, והטמעת אנרגיית מזון בגוף.
היום אני רוצה לתת כבוד לסלק.
לפני הכל כדאי לדעת, שחודשי החורף (נובמבר עד אפריל) הם החודשים בהם הסלקים מוצלחים ביותר.
ומה התועלות שאנו מקבלים מהסלק:

1. הסלק מחזק את מערכת הדם,

   המיץ שמופק ממנו, הוא אחד המקורות הטבעיים העשירים ביותר לנוגדי חמצון ולניטרטים,
   שאלו רכיבים המשפרים את זרימת הדם בגוף,
   לכן הוא טוב למצבי לאנמיה, עייפות כמו תסמונת העייפות הכרונית ומחלת הנשיקה,
   אל וסת, כאבי מחזור הנובעים מחולשת דם,
   שיפור זרימת הדם, מקל על החמצן להגיע לשרירים הזקוקים לו מאד במהלך פעילות גופנית.
   זוהי אחת הסיבות שמיץ סלק הופך פופולרי בקרב המעוניינים לשפר ביצועים בפעילות גופנית.
   כמו כן, במחקרים נמצא שחומרים נוגדי חמצון ונוגדי דלקת הייחודיים לסלק,
   תורמים להפחתת הסיכון לסוגים שונים של סרטן.
2. כמו כן, הסלק נחשב כצמח מנקה, ולכן מומלץ בתהליכי ניקוי רעלים בגוף.
3. הסלק עשיר בסיבים תזונתיים, המעניקים תחושת שובע, ומסדירים את מערכת העיכול,
    ולכן גם מקל על עצירויות.
עם כ"כ הרבה ערכים תזונתיים ותועלות,
מה שנשאר זה להכין מנה טעימה של סלק.
קבלו את הקרפצ'יו סלק,
הדומה מאד ויזואלית לקרפצ'יו בשר, אף בצבע:)
אבל מבטיחה לכם שלא נופל בטעמו ממנו.
תוספת מרשימה ונהדרת לשולחן שלכם ולאירוח,
ומאד קלה להכנה.
* שימו לב לא להיבהל, לאחר אכילת סלק, צבע השתן הופך להיות אדמדם,
בשל חומר הנקרא בטנין שיש שבו, ונותן לו את צבע הבורדו החזק הנמצא בו,
אך תופעה זו טבעית, ואינה מסוכנת.
מרכיבים (לצלחת הגשה גדולה):
כלים: צלחת גדולה ושטוחה, מנדולינה לחיתוך דק של הסלק.
1 סלק
1 כפית בערך חומץ בלסמי
   לימון
1 כף בערך שמן זית בכבישה קרה כתית מעולה
1 כף טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
   מלח גס ופלפל גרוס
   כוסברה לקישוט (אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שמעדיף)
אופן ההכנה: 
1. מנקים היטב את הסלק, ומגרדים את השכבה החיצונית עם סכין.
2. שמים בסיר עם מים עד כיסוי מלא, מרתיחים, ולאחר ההרתחה להנמיך את האש, ולבשל עד ריכוך מוחלט של הסלק.
3. חותכים את הסלק במנדולינה בפרוסות דקות מאד (זהירות על האצבעות).
4. מסדרים בצלחת, כאשר פרוסה אחת מעט מעל השניה, ומתחילים מהשולים של הצלחת, בתנועה סיבובית עד המרכז.
5. מפזרים מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם, ומפזרים, לימון, שמן זית וחומץ בלסמי על כל הסלק.
6. מקשטים בטחינה, ומפזרים מעל כוסברה או פטרוזיליה.
בהנאה ולבריאות!
שלכם,
ורד