fbpx

חלת כוסמין עם בטטה וטימין

הגשם הדופק בחלון, והחורף המתקרב,

גורמים לי להתחיל ולתכנן הרבה מאכלים עם ירקות כתומים,

המכילים נוגד חמצון אנטי דלקתי בשם בטה קרוטן, המסייע לחיזוק מערכת החיסון.

 

אז הנה לפניכם חלה לשבת או אם בא לכם גם ליום חול,

משולבת עם פירה בטטה,סילאן וטימין, מתוקה וטעימה להפליא.

 

רכיבים (לחלה 1 גדולה או 2 בינוניות):

חצי ק"ג (כ- 3.5 כוסות) קמח כוסמין 70% או 80%

1/4 כוס (50 גרם) סילאן תמרים אורגני (מי שמעוניין בפחות מתיקות יכול להפחית)

1/2 1 כפית שמרים יבשים

1/4 כוס (180 גרם) פירה בטטה (להרתיח בטטה מקולפת במים עד שרכה לגמרי, להוציא את כל המים ולמעוך לפירה חלק)

1/4 כוס (50 גרם) שמן זית

1/2 1 כפיות מלח

120 מ"ל מים+כמה כפות לפי הצורך (כל קמח צורך כמות שונה של מים)

1/4 כפית טימין יבש או טרי

להברשה: ביצה טרופה

לקישוט: מה שאוהבים, שומשום שחור, בהיר, פרג ואפשר גם מעט טימין.

אופן ההכנה:

1. שמים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר עם וו לישה, ומערבבים לפני הלישה היטב עם כף.

(במידה ועשיתם כמות גדולה יותר, תעבדו ידנית כי הבצק גדול מידי ומחמם את המיקסר).

2. בקערה נפרדת מערבבים פירה בטטה, טימין, שמן זית וסילאן.

3. להפעיל את המיקסר ולהוסיף את תערובת הבטטה בהדרגה.

4. מוסיפים מחצית מכמות המים, ואת השאר ממש בהדרגה, עד שהבצק אחיד.

5. לפזר את המלח על התערובת ולהמשיך ללוש. מידי פעם להוריד עם מרית מהדפנות את מה שנדבק.

שימו לב שכל קמח זקוק לכמות מים אחרת, ולכן אם כל החומרים נדבקו, אבל הבצק עדיין מתפורר ולא מתאחד, תוסיפו כל פעם מעט מים. אם הוא דביק מידי, סימן שיש יותר מידי מים, ולכן הוסיפו כף קמח או יותר לפי הצורך.

6. לשים במיקסר על מהירות נמוכה – בינונית כ 9 דקות עד שמגיע לבצק גמיש וחלק. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ולהיות אחיד.

7. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. מעבירים אותו לקערה משומנת בשמן זית, מורחים אותו מלמעלה בשמן זית,

ומכסים בשקית ניילון או ניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים.

8. מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.

9. לחלה אחת גדולה לחלק ל 3 כדורים ואז לגלגל אותם לרצועות ולקלוע חלה. את הקצוות לדחוף מתחת לחלה.

לשתי חלות בינוניות לחלק ל 2 כדורים ומהם לעשות חלות.

10. מעבירים את החלה לתבנית, מכסים במגבת לחה, ומתפיחים עוד חצי שעה במקום חמים.

11. מברישים בביצה לאחר ההתפחה, ומפזרים שומשום/טימין/פרג ואופים 25-35 דקות עד שהחלה שחומה מלמטה.

 

בהנאה ולבריאות,

ורד

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp