fbpx

חטיפי תמרים טבעיים ב 10 דקות

התמרים הם אחד מהפירות היבשים שלא מוסיפים להם סוכר וחומרים כימיים שונים,

והם עשירים במינרלים, סיבים תזונתיים, ומכילים נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים,

המסייעים ומגנים מפני מחלות לב וכלי דם.

חטיפי תמרים מגיעים הרבה פעמים בצורה של כדורים.

במתכון זה נכין אותם גם ככדורים וגם כפרוסות דקות, המאפשרות לנו לאכול אותם "בקטנה" עם התה,

למי שרוצה לשמור לא להעלות משמעותית את כמות הפחמימות היומית בתפריט שלו.

 

חומרים (ל 10 כדורים/ 25-30 פרוסות):

8 תמרי מג'הול

2 כפות קקאו או אבקת חרובים

100 גרם אגוזי מלך גרוסים (אפשר לטחון אותם במעבד מזון לגודל גרוס קטן, אך להיזהר מלהגיע לעיסה)

כף וחצי טחינה (רצוי משומשום מלא)

כף וחצי חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר

קוקוס לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. לפתוח את התמרים להוציא את הגלעין, לבדוק אותם ולקצץ לחתיכות קטנות.
  2. להוסיף את האגוזים הגרוסים, קקאו או אבקת חרובים, טחינה וחמאת בוטנים.
  3. לעבד טוב ביד או במעבד מזון, עד שיש עיסה אחידה של כל החומרים, המתגבשת לכדור גדול.
  4. להכין מהעיסה כדורים ולטבול בקוקוס, או להכין נקניק ארוך בקוטר של בערך 4 ס"מ ולגלגל בעדינות בקוקוס, ולהניח על מגש.
  5. להכניס את המגש להקפאה ל 10 דקות בערך עד שהכל מתגבש היטב.
  6. אם עשיתם צורת נקניק: לחתוך בעדינות, עם סכין חדה עם שיניים פרוסות לפי העובי הרצוי לכם, אך לא דק מידי שלא יתפרק.
  7. החטיף מוכן לאכילה, ורצוי לשמור אותו במקרר.

בהנאה ולבריאות!

 

 

 

 

דילוג לתוכן